SSH Communications Security

Keskustelua kotimaisista osakkeista.

Valvoja: Ram

Re: SSH Communications Security

ViestiKirjoittaja Ram » 22.10.2017 23:24

Veikkaan että 2017 liikevaihto laskee edelleen. Liiketappio saattaa jäädä hieman pienemmäksi kuin 2016, koska kulujakin on karsittu raskaalla kädellä. Paljon riippuu siitä, minkä verran kassaan tulee rahaa loppuvuodesta.

SSH:n kohdalla huolestuttaa nyt se, että osarien perusteella firma keskittyy jatkossa lähinnä keskisuuriin yrityksiin. Sen sijaan Cyberarkilla menee lujaa isojen asiakkaiden kanssa, he tekevät voittoa ja myös isoja kauppoja (seitsemännumeroisia). Noilta markkinoilta SSH saattaa olla nyt putoamassa. Onko firma kuitenkin liian pieni isoja asiakkaita varten?

Myös Venafin tuotteet vaikuttavat ominaisuuksien puolesta vastaavan pitkälti SSH:n tuotteita, ainakin pääsynhallinnan alueella. PrivX vaikuttaa omanlaiseltaan ratkaisulta, mutta Venafilla on sertifikaattipohjainen pääsynhallinta myös, johon kuuluu automaattinen sertifikaatin uusiminen. Sertifikaatin luominen lyhyeksi ajaksi (nopea vanheneminen) tai pelkkä automaattinen poistaminen eivät olisi mitenkään vaikeita toteuttaa tuollaiseen järjestelmään. Ensin mainittu on sertifikaatteihin sisäänrakennettu mekanismi. Olisi mielenkiintoista päästä näkemään tuotteita tarkemmin ja vertailla, mitä eroja niissä on.

Siitä on jo kaksi vuotta, kun SSH oli vuoden edellä kilpailijoita, joten saattaa olla, että etumatka on menetetty. Käykö niin, että viime vuosien aikana kalliilla kehitetyt tuotteet eivät sittenkään ole rahasampo? Osareissa ei enää kovin paljon kirjoitella näiden tulevaisuudennäkymistä. SSH:n jokerikortti on patenttioikeudenkäynnit, mutta kolmen eri oikeuden antamat päätökset olivat negatiivisia, joten en laittaisi myöskään Sony:n varaan kovin paljoa.

Kaiken kaikkiaan olen hyvin bearish tämän firman suhteen.
  • 0

Ram
 
Viestit: 123
Liittynyt: 24.02.2014 10:55
Reputation: 2

Re: SSH Communications Security

ViestiKirjoittaja Ram » 30.11.2017 17:59

LinkedInissä Mr. Khalil (VP of Compliance) näkyy päivittäneen uuden työnantajan itselleen. Jos joku on sijoittajatilaisuudessa, firman edustajilta voisi kysäistä, mitä tuossa on taustalla, ja onko tilalle tulossa joku toinen, vai onko tuo alue nyt loppuunkaluttu? Hän oli kuitenkin käsittääkseni keskeisessä asemassa avaintenhallintatuotteiden parissa ja osallistui ISACA:n tekemien suositusten valmistelemiseen.
  • 0

Ram
 
Viestit: 123
Liittynyt: 24.02.2014 10:55
Reputation: 2

Re: SSH Communications Security

ViestiKirjoittaja Kingpin » 07.12.2017 10:10

SSH Communications Security Oyj solmii patenttien ristiinlisensointia ja patenttilisenssimaksua koskevan sopimuksen
https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=813337&lang=fi

"SSH Communications Security Oyj tiedottaa solmineensa patenttien ristiinlisensointia koskevan sopimuksen globaalin teknologiayrityksen kanssa, johon sisältyy molemminpuolisten patenttilisenssien lisäksi 2.1 miljoonan euron kertaluontoinen lisenssimaksu SSH:n patenttien käytöstä."

Ois hyvä tietää mikä tämä sopimus on ja minkä verran tämä sopimus voi tuoda jatkossa rahaa, vaan eipä näillä tiedoilla voi paljoa sanoa. Tuskinpa kuitenkaan pätemättömistä patenteista mikään firma olisi valmis maksamaan tuollaista parin miljoonan kertaluontoista maksua jne. Palautin siis lappua salkkuun, koska kurssi oli toissapäivänä jotakuinkin 4v alimmissa ja tämä eka "patenttidiili" voi hyvinkin aiheuttaa melkoisen ketsuppipuloefektin, jonka vaikutukset valuvat mukavasti suoraan alimmalle riville. Lisäksi liiketoiminnan pohjakosketus tuntuisi olevan takana; kulukurin tulokset näkyvät jo ja nyt vaan tarvittaisiin niitä tulovirtoja patenttien lisäksi kaupoista.
  • 0

Make up your mind and call me then.
Avatar
Kingpin
 
Viestit: 2001
Liittynyt: 10.02.2014 21:11
Reputation: 190

Re: SSH Communications Security

ViestiKirjoittaja Akseli Gran » 07.12.2017 16:49

Vaikutukset yleensä pöpöyhtiöille Suomessa?

https://www.epressi.com/tiedotteet/tele ... ojaan.html

Suomen Erillisverkot Oy on hankkinut 7.12.2017 toteutetulla yrityskaupalla omistukseensa Nordic Cyber Security Oy:n koko osakekannan. Yhtiö käyttää määräysvaltaa sähköposti- ja turvaratkaisuja tarjoavassa suomalaisessa Deltagon Group Oy:ssä. Suomen Erillisverkot Oy on Suomen valtion kokonaan omistama erityistehtäväyhtiö. Erillisverkot turvaa yhteiskunnan kriittistä johtamista ja tietoyhteiskunnan palveluja kaikissa olosuhteissa.

”Yrityskaupan tarkoituksena on vahvistaa Erillisverkkojen tietoturvaosaamista. Deltagonin asiakaskuntaan kuuluu lukuisa määrä yhteiskunnan turvallisuuteen ja toimivuuteen liittyviä toimijoita. Deltagonin palveluvalikoima istuu Erillisverkkojen erityistehtävärooliin ja täydentää hyvin Erillisverkkojen turvallisia tilannekuva- ja tietoliikennepalveluja”, toteaa Suomen Erillisverkot Oy:n toimitusjohtaja Timo Lehtimäki.

Omistusjärjestelyllä ei ole vaikutusta Deltagonin asiakkuuksiin ja palvelujen käyttö jatkuu normaalisti.

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Timo Lehtimäki, toimitusjohtaja, Suomen Erillisverkot -konserni, puh. 050 514 8286
  • 0

Akseli Gran
 
Viestit: 565
Liittynyt: 30.05.2014 05:21
Reputation: 20

Edellinen

Paluu Kotimaiset osakkeet

Paikallaolijat

Rekisteröityneet käyttäjät:
Ei rekisteröityneitä käyttäjiä
Reputation System ©'