Suominen

Keskustelua kotimaisista osakkeista.

Valvoja: Ram

Re: Suominen

ViestiKirjoittaja ttr » 29.10.2017 11:48

Bethune vieläkin ylösajovaiheessa. Positiivista se, että joitain asiakastoimituksia jo tehty, negatiivista se, että edelleen ongelmia. Vuodeksi 2018 luvataan Bethunen uuden linjan tuovan jo voittoa. Asiakkaat ovat osoittaneet suurta kiinnostusta Bethunea kohtaan; siellä tehdään vain suuren lisäarvon tuotteita. Muutenkin kysyntätaso ollut edelleen hyvällä tasolla.

Bonusnegarina odottaa IT-uudistus mahdollisesti tuomat ongelmat (vrt. Oriola, Tikkurila, L&T). Tällä hetkellä sillä saralla kaikki on vielä mennyt hyvin. Uusi ERP tuodaan yhdelle tehtaalle kerrallaan, nyt otettu ensimmäisellä tehtaalla käyttöön ilman ongelmia. Eli jos järjestelmä uusiutuu aikataulussa, ehkä tästä vielä hyvä tulee. Tiedä sitten koska sen pitäisi olla valmis(?)

Koko vuoden EPS tulee olemaan jopa alle 0,20, saa nähdä miten se näkyy osingossa. Lähtökohtaisesti en usko johdon haluun alentaa osinkoa, ja osinkopolitiikkaakin muutetiin kesken vuoden "noin 30 % tuloksesta" -> "vähintään 30% tuloksesta", eli uskon osingon kasvavan viime vuodesta (viime vuonna osinko oli 0,11€).

Edelleen T&K keskiössä, halutaan tehdä tuotteita mitä muut eivät osaa. Tasaisin väliajoin tulee uusia tuotteita, ne pitäisi saada paremmin asiakkaiden tietoon/käyttöön; tämän takia on palkattu lisää porukkaa asiakasrajapintaan. Myös Bethunen linja on tehty "Suominen know-how'lla".

Positiivista on myös se, että 10% marginaalitavoitteeseen ei pyritä pääsemään ainoastaan kuluja leikkaamalla, vaan etupäässä paremmilla tuotteilla sekä kapasiteetin paremmalla käyttöasteella. Negatiivista on ollut se, että suuremman lisäarvon tuotteiden osuus myynnistä on vähentynyt.

Investoinnit noin 12m€/vuosi 2017-2021.

Dollarin heikentyminen pudotti liikevaihtoa noin 3.4 miljoonaa.

Yo. koottu Suomisen Lontoossa pitämästä esityksestä sekä Q3 tulosjulkistuksesta.

"Suominen Small Mid Cap Fortum London 26.9.2017"

https://www.suominen.fi/en/media/materi ... -04-37-32/
  • 1

ttr
 
Viestit: 740
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 26

Re: Suominen

ViestiKirjoittaja ttr » 23.11.2017 20:33

Kävin tiistaina kuuntelemassa osakesäästäjien liiton pörssi-illassa Aktiaa, Etteplania ja Suomista. Suomisen viesti oli aikalailla sama kuin viime osarin yhteydessä (kts. edellinen viesti).

- Bethune alkaa tuomaan bruttokatetta vuoden 2018 alkupuolella. Ongelmat teknisiä, asiakkaiden kiinnostus tuotteita kohtaan lisääntyy koko ajan
- ERP yhteen tehtaaseen kerrallaan, tällä hetkellä yhdessä toiminnassa. Toiminnanohjausjärjestelmien uusiminen kestänee kokonaisuudessaan 1-2 vuotta
- T&K:lla pyritään olemaan muita edellä; vahvin osaaminen biohajoavissa ja vedessä hajoavissa tuotteissa sekä työpaikkatuotteissa joissa vaaditaan lujuutta ja kestävyyttä
- Rahoitustilanne parantunut, valmiuksia mennä myös Aasian markkinoille jonkinlaisella yrityskaupalla.

Kaikinpuolin positiivinen vire jäi itselle, paljon tietysti Bethunen ylösajon onnistumisesta sekä sieltä tuotettujen tuotteiden myynnistä kiinni.
  • 0

ttr
 
Viestit: 740
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 26

Re: Suominen

ViestiKirjoittaja ttr » 25.03.2018 12:42

Tänä vuonna en valitettavasti päässyt Suomisen yhtiökokoukseen, mutta Koposen katsauksen parhaat palat olikin ihan KL:n ja Suomisen sivuilla. Määrät kasvussa, mutta liikevaihto ei ilmeisesti juurikaan hintakilpailun ja heikomman dollarin takia. Edelleen hehkuttelevat startegisen päätöksensä järkevyyttä, mutta se ei nyt oikein auta kun Bethunestakaan ei niitä korkeamman lisäarvon tuotteita saada ulos. Oletus on kuitenkin edelleen se, että Bethune tulee näkymään positiivisesti tuloksessa. Suominen on päättänyt myös investoida lisää USAan. Tämä on hyvä asia myös mahdollisen kauppasodan kannalta.

https://www.suominen.fi/en/media/materi ... -06-23-32/
  • 0

ttr
 
Viestit: 740
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 26

Re: Suominen

ViestiKirjoittaja ttr » 30.07.2018 09:46

Suomisen Q2/2018 tulos julkaistaan 3.8. Alla omia mietteitä:

Dollari/euro kurssi Q2/2018 on heikompi kuin Q2/2017.
Ahlström-Munksjöllä kallistuneet raaka-aineet näkyivät tuloksessa negatiivisena, sama lienee asia myös Suomisella. Q1:n jälkeen sanottiin, että hinnoittelua pyritään muuttamaan raaka-aineiden hinnankorotusten takia, mutta toisaalta hintasota tuntuisi olevan aika voimakasta. Viime ajat Kopola on toitottanut siitä, kuinka hyvä Suomisen valitsema suuremman lisäarvon tuotteiden strategia on (sama toistuu myös edellissä viesteissäni). Vielä kun saisivat sen näkymään tuotemixissään. Kaikenkaikkiaan en Q2 tulokselta suuria odota.

Loppuvuoden osalta olisi tärkeää, että saisivat sen Bethunen kunnolla käyntiin (kai he olisivat jo ilmoittaneet jos se toimisi 100%:sti) ja toiminnanohjaussysteemit kaikkiin tehtaisiin ilman suuria ongelmia. Dollari/euro kurssi tullee olemaan loppuvuoden viime vuoden vastaavan ajankohdan tasolla, jos mitään ihmeitä ei tapahdu.

edit 1.8.2018: Inderesin näkemys KL:n nettisivujen mukaan. Ei kovin mairitteleva.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/jatk ... t/kLyrjm2U
  • 0

ttr
 
Viestit: 740
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 26

Re: Suominen

ViestiKirjoittaja ttr » 03.08.2018 09:50

Tulos julkistettiin. Tulos oli odotetun heikko, KL:n mukaan hieman analyytikoiden odotuksia heikompi. Samalla ohjeistusta laskettiin vertailukelpoisen tuloksen osalta. Jos laitetaan numerot sivuun, tulee mielestäni osarista kuitenkin myös positiivisa tuntemuksia.

- Tällä kvartaalilla oli hieman toimitusvaikeuksia, toivottavasti ne olivat väliaikaisia.
- IT-uudistus etenee hyvin, tällä hetkellä uusi järjestelmä käytössä 4/8 tehtaalla eikä (ainakaan vielä) mitään suuria ongelmia ole tiedossa.
- Bethune kääntyi vihdoin voitolliseksi (brutto-mielessä).
- Tuotemix taipui hieman enemmän suuremman lisäarvon tuotteiden puolelle (62% 2018 vs. 59% 2017).

Koska H2/2017 oli tulosmielessä suhteellisen heikko, olen ihan positiivisilla mielellä loppuvuotta ajatellen.

https://www.suominen.fi/en/media/materi ... -04-43-54/

Lisätietona tuli ilmoitus Kopolan potkuista, tilalle L&T:n Ojapää. Kopola käänsi firman hienosti, valitettavasti parin viime vuoden vaikeudet (ml. IR) johtivat sitten tähän (oma arvio syystä).

https://www.suominen.fi/en/media/materi ... -05-10-31/

Tämän päivän kurssireaktio on mielenkiintoista nähdä, osansa siihen antaa varmasti myös Inderesin aamukatsaus :)

edit: Inderes ei täysin usko tarkennettuunkaan ohjeistukseen. Kurssimuutos vaikuttaisi olevan aika maltillinen.
  • 0

ttr
 
Viestit: 740
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 26

Edellinen

Paluu Kotimaiset osakkeet

Paikallaolijat

Rekisteröityneet käyttäjät:
Google [Bot], Jorie
Reputation System ©'