SSH Communications Security

Keskustelua kotimaisista osakkeista.

Valvoja: Ram

Re: SSH Communications Security

ViestiKirjoittaja Ram » 04.12.2018 16:47

En jaksa uskoa PrivX:n pärjäämiseen nykyisellään kymmenien pääsynhallintaratkaisujen puristuksessa. En usko myöskään siihen, että noin pieni firma pystyisi kehittämään kaikkia tuotteitaan ja tekemään niistä kilpailukykyisiä. Palomuureja tehdään paljon isommilla resursseilla eri puolilla maailmaa, ja niihin on helppoa integroida liikenteenvalvontaa tekemällä niistä samalla MitM-välityspalvelimia. Markkinoille ilmestyy nyt myös tekoälyyn pohjautuvia verkonvalvontaratkaisuja, ja nekin vaativat omaa osaamistaan, jota SSH:lla ei ole perinteisesti ollut. Tectiassa on ilmeisesti joitakin enterprise-ominaisuuksia, joita tarvitaan joissakin paikoissa, ja sen olemassaolevat asiakkaat jatkanevat sen parissa vielä vuosia. Toisaalla OpenSSH vaikuttaa riittävän isoillekin organisaatioille, joten en oikein tiedä, miten paljon kaupalliselle SSH-sovellukselle on pitemmällä aikavälillä kysyntää. UKM on isoille organisaatioille myytävä avaintenhallintatuote, mutta SSH on ehkä vähän liian pieni firma sellaisen toimittajaksi, kun kauppaan on ainakin aiemmin kuulunut paljon matalampikatteista ylläpitoakin.

Luontevin ratkaisu olisi yrityskauppa, jossa jokin hiljattain yhteistyöhön lähtenyt firma (Thales?) olisi ostajana. SSH:n mukana saisi valmiin asiakaskunnan ja teknologiaa, jota voisi kehittää isommilla resursseilla todelliseksi vaihtoehdoksi muille pääsynhallinta- ja verkonvalvontaratkaisuille. Ehkä sellainen on kypsymässä kulisseissa?
  • 0

Ram
 
Viestit: 129
Liittynyt: 24.02.2014 12:55
Reputation: 2

Re: SSH Communications Security

ViestiKirjoittaja Kingpin » 04.12.2018 18:08

Ram kirjoitti:Luontevin ratkaisu olisi yrityskauppa, jossa jokin hiljattain yhteistyöhön lähtenyt firma (Thales?) olisi ostajana. SSH:n mukana saisi valmiin asiakaskunnan ja teknologiaa, jota voisi kehittää isommilla resursseilla todelliseksi vaihtoehdoksi muille pääsynhallinta- ja verkonvalvontaratkaisuille. Ehkä sellainen on kypsymässä kulisseissa?


Kiva nähdä sinua täällä(kin). Alkaa vahvasti haiskahtaa tuolta; kuvio muistuttaa nyt jokseenkin Stonesoftin loppuaikoja. Kumppanuuksia painetaan liukuhihnalta ja näkyvyyttä sekä myyntiä pistetään isolla kädellä kuntoon. Toivottavasti nappaa, mutta mitään ei uskalla varmaksi sanoa. Tatukin voisi olla kypsä myymään, kun on ponnisteltu laihoin tuloksin ja patentitkin olivat jokseenkin suutari.

Tässä viimeisin tiedote:
SSH.COM on solminut useita uusia asiakas- ja kumppanisopimuksia
https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=866629&lang=fi

Vielä perinteiseen tyyliin muutamat kaupat joulukuulle, niin osaakkaat kiittävät.
  • 0

Make up your mind and call me then.
Avatar
Kingpin
 
Viestit: 2253
Liittynyt: 10.02.2014 23:11
Reputation: 258

Re: SSH Communications Security

ViestiKirjoittaja Ram » 04.12.2018 20:08

En ole hetkeen sijoitellut mihinkään, kun kaikki on ollut kallista. Olen vain istunut käteiskassan päällä. Jopa kevään osinkorahatkin oli vielä sijoittamatta. Siksipä keskustelukin on jäänyt vähemmälle. Nyt on kuitenkin ollut sen verran edullisesti tavaraa pörssissä, että on pitänyt aktivoitua.

SSH voisi olla tässä kohdassa puhtaan spekulatiivinen lyhytaikainen sijoitus, yrityskauppapreemion toivossa. Jos tästä maksettaisiin samassa suhteessa liikevaihtoon kuin Stonesta aikoinaan, osakkeelle saattaisi tulla jopa 100% preemio päivän kurssiin nähden.

Tuotteiden ja perusliiketoiminnan suhteen olen aika skeptinen, koska kilpailijoillakin on jo tarjota vastaavaa, ja moni heistä varmasti toimittaa jo ratkaisuja samoille asiakkaille, nehän eivät ole täysin päällekkäisiä. Jalkoja on paljon ovien välissä ja kilpailu on kovempaa kuin muutama vuosi sitten. Tuotteiden kehittäminen kilpailijoiden tahdissa voi olla aika haastavaa pienelle yritykselle. Siitä kielii myös avoinna olevien paikkojen määrä.
  • 0

Ram
 
Viestit: 129
Liittynyt: 24.02.2014 12:55
Reputation: 2

Edellinen

Paluu Kotimaiset osakkeet

Paikallaolijat

Rekisteröityneet käyttäjät:
Bing [Bot]
Reputation System ©'