SSH Communications Security

Keskustelua kotimaisista osakkeista.

Valvoja: Ram

Re: SSH Communications Security

ViestiKirjoittaja Ram » 22.10.2017 23:24

Veikkaan että 2017 liikevaihto laskee edelleen. Liiketappio saattaa jäädä hieman pienemmäksi kuin 2016, koska kulujakin on karsittu raskaalla kädellä. Paljon riippuu siitä, minkä verran kassaan tulee rahaa loppuvuodesta.

SSH:n kohdalla huolestuttaa nyt se, että osarien perusteella firma keskittyy jatkossa lähinnä keskisuuriin yrityksiin. Sen sijaan Cyberarkilla menee lujaa isojen asiakkaiden kanssa, he tekevät voittoa ja myös isoja kauppoja (seitsemännumeroisia). Noilta markkinoilta SSH saattaa olla nyt putoamassa. Onko firma kuitenkin liian pieni isoja asiakkaita varten?

Myös Venafin tuotteet vaikuttavat ominaisuuksien puolesta vastaavan pitkälti SSH:n tuotteita, ainakin pääsynhallinnan alueella. PrivX vaikuttaa omanlaiseltaan ratkaisulta, mutta Venafilla on sertifikaattipohjainen pääsynhallinta myös, johon kuuluu automaattinen sertifikaatin uusiminen. Sertifikaatin luominen lyhyeksi ajaksi (nopea vanheneminen) tai pelkkä automaattinen poistaminen eivät olisi mitenkään vaikeita toteuttaa tuollaiseen järjestelmään. Ensin mainittu on sertifikaatteihin sisäänrakennettu mekanismi. Olisi mielenkiintoista päästä näkemään tuotteita tarkemmin ja vertailla, mitä eroja niissä on.

Siitä on jo kaksi vuotta, kun SSH oli vuoden edellä kilpailijoita, joten saattaa olla, että etumatka on menetetty. Käykö niin, että viime vuosien aikana kalliilla kehitetyt tuotteet eivät sittenkään ole rahasampo? Osareissa ei enää kovin paljon kirjoitella näiden tulevaisuudennäkymistä. SSH:n jokerikortti on patenttioikeudenkäynnit, mutta kolmen eri oikeuden antamat päätökset olivat negatiivisia, joten en laittaisi myöskään Sony:n varaan kovin paljoa.

Kaiken kaikkiaan olen hyvin bearish tämän firman suhteen.
  • 0

Ram
 
Viestit: 122
Liittynyt: 24.02.2014 10:55
Reputation: 2

Edellinen

Paluu Kotimaiset osakkeet

Paikallaolijat

Rekisteröityneet käyttäjät:
Google [Bot]
Reputation System ©'