SSH Communications Security

Keskustelua kotimaisista osakkeista.

Valvoja: Ram

Re: SSH Communications Security

ViestiKirjoittaja Ram » 22.10.2017 23:24

Veikkaan että 2017 liikevaihto laskee edelleen. Liiketappio saattaa jäädä hieman pienemmäksi kuin 2016, koska kulujakin on karsittu raskaalla kädellä. Paljon riippuu siitä, minkä verran kassaan tulee rahaa loppuvuodesta.

SSH:n kohdalla huolestuttaa nyt se, että osarien perusteella firma keskittyy jatkossa lähinnä keskisuuriin yrityksiin. Sen sijaan Cyberarkilla menee lujaa isojen asiakkaiden kanssa, he tekevät voittoa ja myös isoja kauppoja (seitsemännumeroisia). Noilta markkinoilta SSH saattaa olla nyt putoamassa. Onko firma kuitenkin liian pieni isoja asiakkaita varten?

Myös Venafin tuotteet vaikuttavat ominaisuuksien puolesta vastaavan pitkälti SSH:n tuotteita, ainakin pääsynhallinnan alueella. PrivX vaikuttaa omanlaiseltaan ratkaisulta, mutta Venafilla on sertifikaattipohjainen pääsynhallinta myös, johon kuuluu automaattinen sertifikaatin uusiminen. Sertifikaatin luominen lyhyeksi ajaksi (nopea vanheneminen) tai pelkkä automaattinen poistaminen eivät olisi mitenkään vaikeita toteuttaa tuollaiseen järjestelmään. Ensin mainittu on sertifikaatteihin sisäänrakennettu mekanismi. Olisi mielenkiintoista päästä näkemään tuotteita tarkemmin ja vertailla, mitä eroja niissä on.

Siitä on jo kaksi vuotta, kun SSH oli vuoden edellä kilpailijoita, joten saattaa olla, että etumatka on menetetty. Käykö niin, että viime vuosien aikana kalliilla kehitetyt tuotteet eivät sittenkään ole rahasampo? Osareissa ei enää kovin paljon kirjoitella näiden tulevaisuudennäkymistä. SSH:n jokerikortti on patenttioikeudenkäynnit, mutta kolmen eri oikeuden antamat päätökset olivat negatiivisia, joten en laittaisi myöskään Sony:n varaan kovin paljoa.

Kaiken kaikkiaan olen hyvin bearish tämän firman suhteen.
  • 0

Ram
 
Viestit: 126
Liittynyt: 24.02.2014 10:55
Reputation: 2

Re: SSH Communications Security

ViestiKirjoittaja Ram » 30.11.2017 17:59

LinkedInissä Mr. Khalil (VP of Compliance) näkyy päivittäneen uuden työnantajan itselleen. Jos joku on sijoittajatilaisuudessa, firman edustajilta voisi kysäistä, mitä tuossa on taustalla, ja onko tilalle tulossa joku toinen, vai onko tuo alue nyt loppuunkaluttu? Hän oli kuitenkin käsittääkseni keskeisessä asemassa avaintenhallintatuotteiden parissa ja osallistui ISACA:n tekemien suositusten valmistelemiseen.
  • 0

Ram
 
Viestit: 126
Liittynyt: 24.02.2014 10:55
Reputation: 2

Re: SSH Communications Security

ViestiKirjoittaja Kingpin » 07.12.2017 10:10

SSH Communications Security Oyj solmii patenttien ristiinlisensointia ja patenttilisenssimaksua koskevan sopimuksen
https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=813337&lang=fi

"SSH Communications Security Oyj tiedottaa solmineensa patenttien ristiinlisensointia koskevan sopimuksen globaalin teknologiayrityksen kanssa, johon sisältyy molemminpuolisten patenttilisenssien lisäksi 2.1 miljoonan euron kertaluontoinen lisenssimaksu SSH:n patenttien käytöstä."

Ois hyvä tietää mikä tämä sopimus on ja minkä verran tämä sopimus voi tuoda jatkossa rahaa, vaan eipä näillä tiedoilla voi paljoa sanoa. Tuskinpa kuitenkaan pätemättömistä patenteista mikään firma olisi valmis maksamaan tuollaista parin miljoonan kertaluontoista maksua jne. Palautin siis lappua salkkuun, koska kurssi oli toissapäivänä jotakuinkin 4v alimmissa ja tämä eka "patenttidiili" voi hyvinkin aiheuttaa melkoisen ketsuppipuloefektin, jonka vaikutukset valuvat mukavasti suoraan alimmalle riville. Lisäksi liiketoiminnan pohjakosketus tuntuisi olevan takana; kulukurin tulokset näkyvät jo ja nyt vaan tarvittaisiin niitä tulovirtoja patenttien lisäksi kaupoista.
  • 0

Make up your mind and call me then.
Avatar
Kingpin
 
Viestit: 2110
Liittynyt: 10.02.2014 21:11
Reputation: 231

Re: SSH Communications Security

ViestiKirjoittaja Ram » 22.12.2017 21:38

Nyt lähti talousjohtaja. Mitähän siellä oikein tapahtuu?

Mielenkiintoista nähdä seuraavasta osarista, mitä perusliiketoiminnalle kuuluu. Ettei kävisi niin, että firmasta on tulossa pelkkä patenttitrolli. Kyllä silläkin tavalla voi tehdä jonkin aikaa tulosta, mutta se on paljon isompaa uhkapeliä.

Liian hapokasta minulle joka tapauksessa, mutta seuraan mielenkiinnosta.
  • 0

Ram
 
Viestit: 126
Liittynyt: 24.02.2014 10:55
Reputation: 2

Re: SSH Communications Security

ViestiKirjoittaja Kingpin » 22.12.2017 22:05

Ram kirjoitti:Nyt lähti talousjohtaja. Mitähän siellä oikein tapahtuu?


Jep ja koko Yhdysvaltain johto (Riley ja kumppanit) lähtivät myöskin... Ei hyvältä vaikuta.
  • 0

Make up your mind and call me then.
Avatar
Kingpin
 
Viestit: 2110
Liittynyt: 10.02.2014 21:11
Reputation: 231

Re: SSH Communications Security

ViestiKirjoittaja Ram » 23.12.2017 01:41

Katselin myös läpi sijoittajatilaisuuden materiaaleja, ja niissä oli paljon käsienheiluttelua, mutta todella vähän konkretiaa. Päällimmäiseksi jää sellainen vaikutelma, että johto on laittamassa uusiksi sekä myyntiä, tuotekehitystä että tuotepalettia. Niin, ja USA:n johto vaihtuu, ja compliance-päällikkö lähti äskettäin, vaikka sijoittajamateriaalien perusteella tuo on edelleen yksi firman focusalueista. Melkoista.

Kovin vähän oli mainintoja siitäkin, mikä on nykyisten lypsylehmien rooli siirtymävaiheessa, niistähän yrityksen liikevaihto kuitenkin pääasiassa tulee. Liikevaihto on ollut edelleen laskusuunnassa ja tulosta on yritetty kääntää pois pakkaselta säästökuurilla. Luulisi kuitenkin, että liikevaihdon on lähdettävä kasvuun olemassaolevilla tuotteilla, tuskin se PrivX 2.0:akaan käy heti kaupaksi kuin häkä. Sertifikaattipohjaisilla pääsynhallintamarkkinoilla on kymmeniä eri toimijoita, pieniä ja suuria. Jotenkin tuossa alkaa olla kriisiyhtiön merkit ilmassa, mutta ehkä patentit pelastavat.
  • 0

Ram
 
Viestit: 126
Liittynyt: 24.02.2014 10:55
Reputation: 2

Edellinen

Paluu Kotimaiset osakkeet

Paikallaolijat

Rekisteröityneet käyttäjät:
Ei rekisteröityneitä käyttäjiä
Reputation System ©'