Bittium Oyj

Keskustelua kotimaisista osakkeista.

Valvoja: Ram

Bittium Oyj

ViestiKirjoittaja Timba » 28.04.2015 08:21

Aloitetaanpas Bittiumille jo nyt oma ketju, vaikka yritys ei vielä listalla itsenäisesti olekkaan.

Itseäni kiinnostaa tässä kohtaa tuo hinnoittelu kun jakautuminen tapahtuu. Onko tällä valistuneita arvioita mikä hinnan tulisi olla ja missä kohtaa sitä kannattaisi tankata huolella jos jotain dumppaamita tapahtuu? Voihan se olla että tähän on varautunut niin moni, ettei tällaita paikkaa tule.

Itsellä kuitenkin käyttämätöntä limiittiä ja sitä nyt pantannut tätä tapahtumaan varten, eli josko pääsisi ostamaan heti ja hyötymään. Mutta ensin pitäisi määritellä se hintataso. Se onkin sitten vain valistuneita arvauksia. Onko joku laskenut tarkemmin lukuja valossa jne? Siis lähinnä sellaista pohjahintaa mikä pitäisi vähintään olla.
  • 0

Timba
 
Viestit: 686
Liittynyt: 11.02.2014 22:17
Paikkakunta: Jyväskylä
Reputation: 19

Re: Bittium Oyj

ViestiKirjoittaja laika » 28.04.2015 10:02

Tässä viime vuoden maaliskuussa väsäämäni pieni "kronologinen" yhteenveto EB:n ja puolustuvoimien yhteistyöstä, mikä siis jää ja kuuluu tulevalle Bittiumille.

http://www.panssariprikaati.fi/wcm/cc50 ... OD=AJPERES

Elektrobit ja puolustusvoimat aloitti ohjelmistoradio kehityksen 2003 ja sai ohjelmistoradiodemonstraattorin valmiiksi 2006.

http://haku.verkkouutiset.fi/arkisto/tiede/90433.html

Eduskunta teki tuolloin (2006) päätöksen kehittää kotimaisen teollisuuden
osaamista tulevan vuosikymmenen materiaalihankkeiden toteuttajana.

(ylimmäinen linkki s.12)

2011 Puolustusvoimat teki sopimuksen Elektrobitin kanssa taktisen langattoman IP - laajakaistaista verkon kehittämisestä. (LangatonRunkoVerkko)

Ohjelmistoradiopohjainen taktinenreititin mahdollistaa langattomien verkkojen lisäksi myös
langalliset yhteydet.

Taktinen reititin ja LangatonRunkoVerkko ovat keskeinen osa maavoimien
uutta tiedonsiirtoratkaisua.

n.20 miljoonan tilaus vuonna 2011

http://yle.fi/uutiset/elektrobit_myy_pu ... ta/5420737

n.9 miljoonan tilaus vuonna 2013

http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutise ... ta/a893051

Näen Elektrobitin ja puolustusvoimien toteuttaneen pitkäjänteisesti suunnitelmaansa
(vuodesta 2003) uuden taktisen tiedonsiirtojärjestelmän kehityksessä ja käyttöönotossa.
Valtion siunaus suunnitelmalle saatiin 2006.

Uutta järjestelmää on alettu ottamaan käyttöön vuodesta 2011 tukemaan
uudistettua taistelutapaa.
Uskoisin tämän kehityksen jatkuvan ja uuden järjestelmän korvaavan asteittain vanhan.

Sopimukset pv:n kanssa ovat pitkiä kuten
kehitystyö elektrobitin kanssa osoittaa, siksi voi hyvällä varmuudella olettaa kauppoja
syntyvän pv:n kanssa vielä useina vuosina eteenpäin uusina laitetoimituksina,
uuden kehityksenä ja ylläpitona.

---------

Jotain toimituksia ja tilauksia tässä vuoden aikana on tullut lisääkin, en nyt aamutuimaan muista enkä jaksa alkaa tonkimaan.
Edelleen itsellä sama fiilis ku viimevuonna, että pitkään on tehty duunia näiden tuotteiden eteen ja vasta nyt aletaan päästä siihen tuottavaan vaiheeseen.
  • 0

laika
 
Viestit: 522
Liittynyt: 03.03.2014 19:55
Reputation: 45

Re: Bittium Oyj

ViestiKirjoittaja supahard » 28.04.2015 12:59

Kaiken järjen mukaan markkina hinnoittelee Bittiumin käytännössä nollille. Iso ja ulkomainen raha on nykyisessä Elektrobitissa mukana vain Automotiven kasvua ja mahdollisuuksia silmällä pitäen. Jakautumisen tapahtuessa olettaisin Elektrobitin lähtevän nousuun. Bittiumia varmaan myydään laitaan pää märkänä, paitsi jos näistä paljon puhutuista päänavaus kaupoista saadaan jotain konkreettista ennen sitä.

Yhtiön johto on kuitenkin tuonut jo esille, että jakaantumista ei tehtäisi mikäli Bittium ei olisi riittävän hyvässä asemassa pärjätäkseen itsenäisesti. Tästä syystä en itse aio myydä Bittiumin osakkeita ainakaan heti lähdössä vaikka odotankin kurssin laskevan. Muutokset Bittiumin omistajalistauksessa täytyy kyllä ottaa suurennuslasin alle, koska johdon puheet ja omat salkut eivät aina kulje samaan suuntaan. Elektrobitin johto kyllä vaikuttaa sitoutuneelta ja pitävät yhtiötä aidosti omanaan, joten sikäli luottavainen voi olla heidän puheidensa suhteen.
  • 0

"An investment in knowledge pays the best interest." -Benjamin Franklin
supahard
 
Viestit: 176
Liittynyt: 11.05.2014 18:20
Reputation: 10

Re: Bittium Oyj

ViestiKirjoittaja laika » 02.05.2015 12:55

Laitetaan tää Bittium puolellekki...

Nyt alkaa vaikuttaan Bittiumin startti uskottavalta myös oikeasti, eikä vain suunnitelmissa...¨

-------------------------------

Elektrobit (EB) kehittää mobiililaitteita Mexsat -satelliittiviestintäjärjestelmään Meksikoon

Pörssitiedote

Vapaa julkaistavaksi 2.5.2015, kello 10.00

Elektrobit (EB) kehittää mobiililaitteita Mexsat -satelliittiviestintäjärjestelmään Meksikoon

Elektrobit Oyj:n tytäryhtiö, Elektrobit Wireless Communications Oy (EB) ja Meksikon viestintä- ja liikenneministeriö (Secreteria de Comunicaciones y Transportes, SCT) ovat allekirjoittaneet sopimuksen kolmen Android-pohjaisen L-satelliittitaajuuskaistaa käyttävän mobiililaitteen kehittämisestä SCT:n Mexsat-järjestelmään. Nämä kolme laitetta ovat satelliitti- ja maanpäällisessä verkkossa käytettävät kosketusnäytöllinen älypuhelin ja lujatekoinen puhelin, sekä lujatekoinen perus-satelliittipuhelin. Mobiililaitteet perustuvat EB:n erikoislaitealustaan (EB Specialized Device Platform), joka on erityisesti tietoturvallisuus- ja viranomaismarkkinoille kehitetty ja asiakaskohtaisesti räätälöitävä Android-pohjainen laitealusta.


Tuotekehityssopimuksen arvo on noin 21,9 miljoonaa yhdysvaltain dollaria (noin 19,5 miljoonaa euroa toukokuun 1, 2015 valuuttakurssin mukaan). EB:n liikevaihto kertyy kehitystyön etenemisen mukaan vuosien 2015 ja 2016 aikana ja yli puolet sopimuksen mukaisesta liikevaihdosta odotetaan kertyvän vuoden 2016 aikana. Sopimuksesta odotettu liikevaihto on jo otettu huomioon vuoden 2015 ohjauksessa, eikä sopimus näin ollen aiheuta muutoksia vuoden 2015 ohjaukseen, joka on julkaistu helmikuun 19. päivänä 2015 Elektrobit Oyj:n vuoden 2014 tilinpäätöstiedotteessa.

Tämä kehityssopimus sisältää pienen määrän toimituksia kaikkien kolmen eri mobiililaitteen prototyyppejä. Olettaen, että kehitystyö etenee suunnitellusti, nämä puhelimet ovat valmiita varsinaisiin tuotetoimituksiin vuoden 2017 alkupuolella. Tuotetoimituksia koskevia tilauksia ei kuitenkaan sisälly tähän sopimukseen ja niistä on tehtävä erillinen sopimus osapuolten välille.

Mexsat-ohjelma on Meksikon valtion ohjelma, jolla tuotetaan satelliittiviestintäpalveluita Meksikoon ja sen merialueille, mukaan lukien Meksikonlahti ja Tyynimeri. Mexsat-järjestelmä koostuu kahdesta eri palvelusta: liikkuva viestintäjärjestelmä, jota varten on kaksi satelliittia ja niiden maanpäälliset verkon osat, sekä kiinteä viestintäjärjestelmä, jossa on yksi satelliitti ja erityinen kuljetustenseurantalaitteisto. Viestintäjärjestelmät ja laitteet on suunniteltu Meksikon hallinnolle ja ministeriöille sekä kansallisen turvallisuuden ja puolustuksen toimijoille.

"SCT:n päätös valita EB kehittämään nämä uudet mobiililaitteet osoittaa laitealustamme ja osaamisemme kilpailukyvyn satelliitti- ja maanpäällisverkoissa toimivien pienten mobiililaitteiden kehittämisessä. Laitteissa tulee olemaan kaupallisten älypuhelimien ominaisuuksia, ja ne tulevat perustumaan EB:n laitealustaan, jossa on tehostettuja turvallisuusominaisuuksia. Erikoismobiililaitteidemme useat eri vaihtoehdot viestintäyhteyksille tekevät EB:stä houkuttelevan yhteistyökumppanin yrityksille ja viranomaisille kansallisen turvallisuuden ja tietoturvallisten laitteiden markkinoilla. Näille markkinoille olemme tuomassa myös Android-pohjaisen tietoturvallisen EB Tough Mobile -älypuhelimen," sanoo Hannu Huttunen, EB:n Wireless-liiketoimintasegmentin johtaja.

Kehityssopimuksessa SCT ja EB ovat sopineet, että EB:n tekemässä kehitystyössä syntyvät kaikki immateriaalioikeudet ovat EB:n omaisuutta, mutta SCT voi käyttää niitä hyväkseen lisensiointisopimuksen kautta. Kehityssopimus sisältää yleisesti alalla käytettyjä irtisanomisehtoja, jotka esimerkiksi antavat SCT:lle mahdollisuuden irtisanoa sopimus lyhyellä varoitusajalla maksamalla tästä aiheutuvat projektin alasajokustannukset. Lisätietoa EB:n liiketoimintaan liittyvistä riskeistä ja epävarmuustekijöistä löytyy: http://www.elektrobit.com/sijoittajat/h ... enhallinta

Oulu, 2.5.2015

Elektrobit Oyj

Toimitusjohtaja

Jukka HarjuLisätietoja:

Hannu Huttunen

Wireless-liiketoimintasegmentin johtaja

Puh. 040 344 3507

Jakelu:

NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet

Elektrobit Oyj (EB)

EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2014 liikevaihto oli 224,1 miljoonaa euroa ja liikevoitto oli 16,8 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. http://www.elektrobit.com

EB:n Specialized Device Platform

EB:n Specialized Device Platform on monipuolinen tuotealusta, joka hyödyntää massamarkkinoille tarkoitettujen ohjelmisto- ja laitteistoratkaisujen mukanaan tuomia mittakaavaetuja. Laitealustan avulla yritykset pystyvät pienentämään tuotekehitysriskiään ja tuomaan markkinoille täysin räätälöityjä mobiililaitteita (esim. moduuli-, älypuhelin-, tabletti- ja älykellosegmenteissä) entistä nopeammin. Wireless Innovation Forum myönsi "Technology of the Year" -palkinnon vuonna 2011. Alusta on tuotteistettu viranomais-, turvallisuus-, teollisuus- ja älykellomarkkinoille. http://www.elektrobit.com/special_device_platform Yksi tuotealustaan perustuva tuote on EB Tough Mobile, tietoturvallinen älypuhelin. http://www.elektrobit.com/EBToughMobile

Mexsat-ohjelma

Mexsat-ohjelma on Meksikon valtion ohjelma jolla halutaan tuottaa satelliitti viestintä palveluita Meksikoon ja sen merialueille, mukaan lukien Meksikonlahti ja Tyynimeri. Mexsat-järjestelmä koostuu kahdesta eri palvelusta: mobiiliviestintäjärjestelmä, jota varten on kaksi satelliittia (Centenario ja Morelos 3) ja niiden maanpäälliset verkonosat, sekä kiinteä viestintäjärjestelmä, jossa on yksi satelliitti (Bicentenario) ja erityinen kuljetusten seurantalaitteisto. Satelliitti Bicentenario laukaistiin taivaalle joulukuussa 2012, ja satelliitit Centenario ja Morelos 3 on tarkoitus laukaista vuosina 2015 ja 2016."
  • 0

laika
 
Viestit: 522
Liittynyt: 03.03.2014 19:55
Reputation: 45

Re: Bittium Oyj

ViestiKirjoittaja Loftis » 02.05.2015 13:06

http://en.wikipedia.org/wiki/Law_enforcement_in_Mexico

Meksikossa 3. eniten poliiseja maailmassa. Jos oikein selailin niin luokkaa >500 000. Siihen päälle kaikki palomiehet ja muu kenttäväki, niin on muutamalle laitteelle tarvetta 2017. Oisko vaikka tonnin / laite? Ynnätkääpä siitä Bittiumin 2017 liikevaihtoa.
  • 0

Avatar
Loftis
 
Viestit: 587
Liittynyt: 10.02.2014 10:05
Reputation: 13

Re: Bittium Oyj

ViestiKirjoittaja laika » 02.05.2015 13:12

Mahtavaa, että tällanen kauppa just ennen listautumista. Potentiaalia tosiaan olis 2017 noilla puhelimilla, kohtuu jännittävä mahdollisuus!
Vieläkö saisivat military puolelta puristetuksi avaus kaupan...jokohan tänä vuonna vai joudutaanko vielä odottaan. Noh, ton Mexiko kaupan ansiosta mä sain ainakin lisää uskoa ja kärsivällisyyttä ;)
  • 0

laika
 
Viestit: 522
Liittynyt: 03.03.2014 19:55
Reputation: 45

Re: Bittium Oyj

ViestiKirjoittaja Kingpin » 02.05.2015 13:38

Juu ja tälläinen diili tuo Bittiumille yli kvartaalien ja jopa yli vuosien ylettyvää uskottavuutta ja luotettavuutta, mikä on pirun hyvä asia meille holdareille! Uskoisin, että 2015 tuloutettavat rahat "ruuvataan" H2 puolelle, jotta saadaan lentävää lähtöä vauhditettua. Jakautuminenkin sopivasti H1 lopussa. :shock:
  • 0

Make up your mind and call me then.
Avatar
Kingpin
 
Viestit: 2258
Liittynyt: 10.02.2014 23:11
Reputation: 258

Re: Bittium Oyj

ViestiKirjoittaja supahard » 02.05.2015 13:42

En tiedä miten Meksikossa asian laita on, mutta monessa maassahan armeija pitää sisällään myös poliisin. Tai siis ovat hallinnollisesti esim. puolustusministeriön alaisuudessa. Kun kauppasopimuksia solmitaan poliisin kanssa, voi siitä olla yllättävän lyhyt matka myös diileihin armeijan kanssa. :o Eipä mennyt montaa päivää kun kävin huutelemassa niiden kauan puhuttujen päänavauskauppojen perään. Kerrankin odottaa maanantaita! :mrgreen:
  • 0

"An investment in knowledge pays the best interest." -Benjamin Franklin
supahard
 
Viestit: 176
Liittynyt: 11.05.2014 18:20
Reputation: 10

Re: Bittium Oyj

ViestiKirjoittaja Loftis » 02.05.2015 14:13

supahard kirjoitti:En tiedä miten Meksikossa asian laita on, mutta monessa maassahan armeija pitää sisällään myös poliisin. Tai siis ovat hallinnollisesti esim. puolustusministeriön alaisuudessa. Kun kauppasopimuksia solmitaan poliisin kanssa, voi siitä olla yllättävän lyhyt matka myös diileihin armeijan kanssa. :o Eipä mennyt montaa päivää kun kävin huutelemassa niiden kauan puhuttujen päänavauskauppojen perään. Kerrankin odottaa maanantaita! :mrgreen:


Taidat olla asian ytimessä:
"There has been a tendency to increase the militarization of policing. In 2006, 45,000 troops of the Mexican Army were deployed to fight drugs cartels,[1] with the number rising to 50,000 by October 2010.[2] In Monterrey, police, soldiers and prosecutors have conducted joint patrols, which have seen violence reduced."

http://en.wikipedia.org/wiki/Law_enforcement_in_Mexico
  • 0

Avatar
Loftis
 
Viestit: 587
Liittynyt: 10.02.2014 10:05
Reputation: 13

Re: Bittium Oyj

ViestiKirjoittaja Kingpin » 02.05.2015 15:05

Muistin virkistämiseksi... :

Kingpin kirjoitti:Terveisiä vaan Elektrobitin eilisestä (16.3.) järjestetystä pääomamarkkinapäivästä.

Elektrobitin edellisestä pääomamarkkinapäivästä oli ehtinyt vierähtää jo yli 10 vuotta ja tämä tilaisuus oli lisääntyneen kiinnostuksen takia syytä järjestää. Tilaisuus tarjosi jonkin verran syventävää tietoa, muttei kummennin yrityksen arvonmääritykseen vaikuttavaa tietoa.

Huomioita Wirelessista

- Seuraavan sukupolven viranomaispuhelimet (ja vastaavat) tulevat perustumaan kaupalliselle teknologialle, koska oman teknologian kehittäminen olisi liian kallista.
- Maavoimien uusi taistelutapa ei olisi mahdollinen ilman Wirelessin tarjoamaa teknologiaa.
- Elektrobit on yksi ESSOR (European Secure Software Defined Radio) pääkumppaneista.
- Valtteja IoT-puolella ovat pitkältä ajalta kertynyt radio- ja tietoturvallisuusosaaminen
- Qualcommin täyslisenssiä pidetään merkittävänä kilpailuvalttina
- EB Tough Mobile on toimitusvalmis kesällä ja useiden maiden kanssa on keskusteluja menossa.
- EB Tough Mobileen liittyy maakohtaista räätälöintiä, joten samaa tuotetta ei voi ilman räätälöintiä myydä kaikille.
- Terminaalipuolella on mahdollista saada jopa isoja läpimurtoja tänä vuonna.
- Neuvotteluprosessit esim. puolustusvoimien ja vastaavien tahojen kanssa ovat hitaita, jopa 5v kestäviä, mutta toisaalta sopimukset ovat pitkiä, jopa 15v mittaisia ja tuotteita on pystyttävä tukemaan koko 15v ajan.
- Ukrainan tilanteen takia valtioiden puolustusbudjetit ovat kasvussa ja tämä on Wirelessille hyvä asia.

Pääsin myös kokeilemaan EB Tough Mobilen prototyyppiä. Oli melkoisen kevyt ja kestävän oloinen ja toimi nopeasti testattuna hyvin.


Elektrobit CMD - Never forget.
  • 0

Make up your mind and call me then.
Avatar
Kingpin
 
Viestit: 2258
Liittynyt: 10.02.2014 23:11
Reputation: 258

Seuraava

Paluu Kotimaiset osakkeet

Paikallaolijat

Rekisteröityneet käyttäjät:
Ei rekisteröityneitä käyttäjiä
cron
Reputation System ©'