Tokmanni pörssiin, kiinnostaako?

Keskustelua kotimaisista osakkeista.

Valvoja: Ram

Tokmanni pörssiin, kiinnostaako?

ViestiKirjoittaja Timba » 05.04.2016 08:56

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/suome ... a/mL6CMje8

Itseäni lähtökohtaisesti kiinnostaa kun ei mitään kaupan alan firmaa ole salkussa. Mutta tuskin hinta kovin huokea on ja lisää pitää kuulla miten Tokmanni meinaa kasvaa.

150 myymälää Suomesta löytyy tällä hetkellä.
  • 0

Timba
 
Viestit: 650
Liittynyt: 11.02.2014 20:17
Paikkakunta: Jyväskylä
Reputation: 19

Re: Tokmanni pörssiin, kiinnostaako?

ViestiKirjoittaja LaPa » 12.04.2016 10:03

Henri Elo kirjoittaa uusimmassa blogissaan Tokmannista. Ei äkkiseltään vaikuta kovin houkuttelevalta. Liikevaihdon kasvu ja velkaantuneisuus ei kovin hyvällä tasolla. Listaantumisen myötä velkaa saadaan varmastikin huomattavasti pienennettyä. Jos Tokmanni hinnoitellaan osakeannissa maltillisesti niin varmasti kiinnostuneita löytyy.

http://blog.kauppalehti.fi/80-plus-paiv ... a-analyysi
  • 0

LaPa
 
Viestit: 232
Liittynyt: 23.02.2014 11:41
Reputation: 6

Re: Tokmanni pörssiin, kiinnostaako?

ViestiKirjoittaja Ram » 19.04.2016 10:06

Kyllä se kiinnostaa, Tokmannin kaltainen yritys sopisi salkkuun suojaamaan taantumilta. Halpahallit ovat vastasyklisiä, eli niiden myynti paranee taloudellisesti huonoina aikoin. Lisäksi niiden tuotteet ovat luonteeltaan defensiivisiä. Tokmanniakaan ei silti kannata ostaa millä hinnalla tahansa, enkä ole vielä arvioinut, mikä olisi oikea hinta siitä.
  • 0

Ram
 
Viestit: 122
Liittynyt: 24.02.2014 10:55
Reputation: 2

Re: Tokmanni pörssiin, kiinnostaako?

ViestiKirjoittaja Tomppeli » 19.04.2016 20:29

Näitä halpahalleja rupeaa vaan jonkun verran jo Suomessa olemaan. Taloustalo, Hong kong, Halpahalli, Minimani, Puuilo, Bauhaus, Clas ohlsson, Biltema, Motonet jne...

Aika kova kilpailu silläkin alalla.
Sitten porukkaa nykyään tilaa netistä suoraan aliexpressistä, ebaystä jne...
  • 0

Tomppeli
 
Viestit: 112
Liittynyt: 23.02.2014 12:15
Reputation: 1

Re: Tokmanni pörssiin, kiinnostaako?

ViestiKirjoittaja broker » 29.04.2016 07:37

Tarjoustalo kuului Tokmanni-konserniin ja tietääkseni kaikki Tarjoustalot on jo brändätty Tokmanneiksi.
  • 0

broker
 
Viestit: 1
Liittynyt: 29.04.2016 07:32
Reputation: 0

Re: Tokmanni pörssiin, kiinnostaako?

ViestiKirjoittaja Akseli Gran » 13.09.2017 10:01

Olen koko ajan epäillyt että analyytikot on väärässä tämän hehkutuksen kanssa ja nyt kun pääomistajakin myy viimostkin rippeet pois epäily se se vaan voimistuu. Tässä kesäkuun alussa kirjoitukseni troolissa. Siinä on lainaus jostain en muista mistä.

Tämä on Tokmannin omistajille ja miks ei muillekin.

Tämä Gosplanin kirjoitus oli pakko lainata. Pyörein eilen koko päivän lähes Jyväskylässä. Ja ihan mielenkiinnolla kävin nämä "halpuutuskaupat" läviste. Niitähän onkin siellä ja paljon. Kärkkäinen, Hongkong, Kari, Jyskän Varastovalinta, Tokmanni parikin myymälää. On Biltemaa on Motonettii Ohlsonnii ja monia pikkuputiikkeja. En kertakaikkiaan usko että asiakkaita riittää tarpeeksi jotta noi kannattais. Edelleenkin sitä mieltä että ei latin latii kauppasektorille.
http://aukioloajat.com/jyvaskyla
"Kuten Honkkarin konkurssiketjussa tuli jo taannoin kirjoiteltua, Tokmanni kärsii täsmälleen samasta ongelmasta kuin Hong Kong.
Kumpikin ratsastaa muinaisella halpakaupan maineella siitä huolimatta että nykyään näistä "halpakaupoista" on käytännössä mahdotonta löytää mitään mikä ei olisi suorastaan kallista jopa Suomessa toimiviin kivijalkakauppoihin verrattuna.
Tuotteet jakautuvat jokseenkin tarkkaan kahteen kategoriaan:
1) Merkkituotteet jotka ovat vähemmistönä. Näiden menekki on halpakaupoissa ilmeisen vähäistä joten tarjolla on vanhentunutta tavaraa ja yleensä jotain merkillisiä maailmalta haalittuja parttieriä joissa on epätavallisen pieni pakkauskoko tms.
Merkkituotteita löytyy lähinnä astian/pyykinpesuaineista, shampoista jne mutta järjestään jopa viereisessä Citymarketissa on kestotarjous kyseisestä joskin tuoreesta tuotteesta tuplasti isommassa pakkauksessa samaan hintaan. Karkit, limut ja perunalastut saa käytännössä aina halvemmalla Citymarketista tai S-marketista
2) No-bränd tuotteet tai vähän vähemmän arvostetut brändit.
Näissä halpakauppojen kilpailukyvyn romahdus näkyy selvimmin sillä laatu on pudonnut pahimmillaan aivan skeidan tasolle mutta hintoja on hilattu silti ylöspäin aivan kipurajalle niin että halpakaupat myyvät nykyään Mossen laatua about 15-20% Mersun hintaa halvemmalla.
Ostajakunta rajautuu nykyään yksinomaan niihin joille se viimeinen euro hintalapussa on tärkeämpi kuin se että saat laadukkaan, vuosikausia kestävän tuotteen käytännössä samaan hintaan kuin käyttökelvottoman heikkolaatuista roskaa jolla ei tee oikein mitään paketista otettunakaan saati sitten vähäisenkään käytön jälkeen. "Mutku se makso 4.90€ vähemmän niin mää tein niiiiiin hyvät kaupat, kato kun tääkin vingvong akkupora oli kympin halvempi kun ihan samanlainen Makita K-raudan tarjouksessa."
Huolestuttavinta on se että näiden ex-halpakauppojen hinnat eivät ole älyttömät vain saksalaiseen verkkokauppaan verrattuna vaan ihan siihen vieressä sijaitsevaan tunnettuun kivijalkamymälään. IMHO erimerkkejä:
Lidl, Citymarket, S-market: elintarvikkeet, karkit, limut, pesuaineet "markettivaatteet (tunnetun brändin)"
Biltema, Motonet: työkalut, varaosat, öjyt sun muut kemikaalit, puutarhatuotteet jne
Ikea: lamput, paristot
/edit: Ja IMHO verkkokauppa.com on päätynyt aivan samalle kaltevalle pinnalle siitä huolimatta että se myy lähes yksinomaan tunnettuja brändituotteita.
Lasipalatsien rakenteluvimma on nostanut hintatason kautta linjan sille tasolle että ainakaan postimyynnistä ei ole ollut vuosikausiin tarvetta tilata mitään kun täsmälleen saman tuotteen saa saksalaisesta verkkokaupasta vähintään 15-20% halvemmalla mutta Suomen postin ansiokkaan ryssimisen seurauksena paketti tulee saksata kotiovelle paljon nopeammin kuin verkkokaupan laatikko edes lähipostiin.
Verkkokauppa.com:in amok-juoksu ei ole vielä näkynyt tunnusluvuissa sillä firma on onnistunut laajentamaan kiivaasti täysin uusiin tuotekategorioihin joissa on aiemmin nautittu Suomen suljettujen, oligopolististen sisämarkkinoiden ansiosta aivan pöyristyttävistä katteista. Ensin otettiin mukaan kaikki valkoisen linjan kodinkoneet, sitten kaikki edes etäisesti lastenhoitoon liittyvät tuottet, ja nyt panostetaankn puutarha/terassipuoleen jne.
Jos katsotaan niitä alkuperäisiä tuotteita joiden oligopolit murskaamalla verkkokauppa.com:in nousu alkoi eli kameroita, tietokoneita, komponentteja ja elektroniikkaa niin tilanne on ollut jo koko 2010-luvun se ettei verkkokauppa.com nauti minkäänlaista kilpailuetua enää yhteenkään Suomessa toimivaan ketjuun verrattuna. Ihan samat tuotteet saat jo ihan samaan hintaan kikanteista, povereista ja jopa rajalalta.
Viestiä on muokannut: Gosplan Inc.28.5.2017 13:36"
  • 0

Akseli Gran
 
Viestit: 549
Liittynyt: 30.05.2014 05:21
Reputation: 20


Paluu Kotimaiset osakkeet

Paikallaolijat

Rekisteröityneet käyttäjät:
Google [Bot]
Reputation System ©'