Meri-/rahtikontit - Pacific Tycoon

Keskustelua ulkomaisista osakkeista.

Valvoja: Ram

Meri-/rahtikontit - Pacific Tycoon

ViestiKirjoittaja Yariko » 24.11.2014 23:39

Törmäsin tossa ohimennen tälläseen Pacific Tycoon lafkaan, jonka kautta voi ostaa merikontteja ja sen jälkeen luovuttaa ne lafkan käyttöön, joka vuokraa niitä eteenpäin rahdin kuljetukseen.

Äkkiseltään vaikuttaa ehkä "liian hyvältä ollakseen totta" tyyppiseltä huijaukselta, mutta pikaisella googletuksella tuntu löytyvän lähinnä blogi-artikkeleja, joissa yksityissijottajat on kanssa lähteny varovasti liikenteeseen ja epäilly hommaa huijaukseksi jne, mutta päätyneet siihen, että homma on ihan legit ja lähtenyt mukaan ja olleet tyytyväisiä. Hälytyskellot kyllä soi päässä, koska monessa blogissa oli sama kaava "Aluksi vähän skeptinen, tutkin asiaa, nyt pari vuotta sijottanut kontteihin ja ollut tyytyväinen, aina tullu maksut ajallaan", ehkäpä kyseessä on vain hyvin toteutettu huijaus.

Hienoa ois kuulla, jos jollain on kokemusta tai tietää asiasta enemmän faktoja.

Sikäli aika lupaavia lukuja, +12% vuodessa tuotto, yhden kontin hinta 4100 USD ja jos hommaat yli viis konttia niin tuottoa maksetaan kuukausittain tilille. Mahdollista myös valita epävakaampi (mutta mainospuheiden mukaan tähän mennessä suurempaa tuottoa tuova kuin tuo kiinteä 12%) sopimusmalli, jossa kuluneiden vuosien aikana on voinnu tehdä pyöreät 20-40% tuottoa. Tässä tapauksessa kontit pyritään vuokraamaan kiiretapauksiin, joissa suuremmat palkkiot. Todennäkösesti noita kiinteän 12% sopimusmallin mukaisia konttejakin vuokrataan samalla tavalla kiiretapauksiin, mutta välittävä firma kerää paremmat voitot tällöin vain välistä.

Sikäli tuo liiketoimintamalli kyllä kuulostaa ihan järkevältä tuon välissä olevan yrityksenkin kannalta, joka koko hommaa pyörittää, sillä pääomaahan he eivät tarvitse itse merkittävästi, kun sijoittajat ostavat vuokrattavat tuotteet. Mutta kyllähän tuo kovasti pistää miettimään, mahdollisuus kiinteään 12% tuottoon vuodessa ja korkeampi, mutta epävakaampikin tuotto mahdollista, melkonen "osinkokone" siis kyseessä, varsinkin kun fyffeä voi ropista tilille kuukausittain. Konttien jälleenmyyntiarvosta ja eliniästä ei kauheasti ole kerrottu, joten siinä voi pieni sudenkuoppa olla, mikäli joskus haluaa ottaa konteissa kiinni olevan rahan takaisin.

Todennäköisesti tuossa lienee kuitenkin jonkinlainen rajoitus kapasiteetin suhteen, ettei kontteja nyt liikaa kuitenkaan ole pyörimässä jaloissa kun niistä pitää tuottoa maksaa kuitenkin sijoittajille. Kaipa vuokrakonteillekin kohtuu suurta kysyntää on, mutta ei kyllä minkäänlaista käryä kuinka suurta.

Tavallaan tuota toivoo todeksi, sillä ihan mukava hajautuskohde osinkosalkkuun.
  • 0

"Where you want to be is always in control, never wishing, always trading, and always, first and foremost protecting your ass" -Paul Tudor Jones
Avatar
Yariko
 
Viestit: 164
Liittynyt: 24.02.2014 20:55
Reputation: 6

Paluu Ulkomaiset osakkeet

Paikallaolijat

Rekisteröityneet käyttäjät:
Ei rekisteröityneitä käyttäjiä
Reputation System ©'