Svenska Aerogel

Keskustelua ulkomaisista osakkeista.

Valvoja: Ram

Svenska Aerogel

ViestiKirjoittaja Guitar83 » 02.11.2017 21:58

Ei kyllä oikeastaan olisi nyt aikaa, mutta tehdäänpä pikaisesti tästäkin hyvin mielenkiintoisesta yrityksestä ketju.
https://www.aerogel.se/en/

Kyseinen firma on siis Tukholman pörssiin alkuvuodesta listautunut pieni yritys, jonka juuret ulottuvat vuoteen 2000. Tiivistetysti ilmaistuna nyt ollaan siinä pisteessä, että tuotanto on käynnissä ja juuri tällä hetkellä on käynnissä osakeanti jolla pyritään saamaan 50 miljoonaa kruunua lisää pääomaa tuotannon laajentamiseksi (noin 3 tonnista/kk 20-40 tonniin/kk). Hyvin mielenkiintoiseksi tekee CEOn, Anders Lundströmin hiljattain lisätyt tekstit yrityksen sivuilla:
https://www.aerogel.se/en/message-from- ... hoped-for/
" As we are increasingly acknowledged for our accomplishments, interest from customers and partners has proven greater than we could hope for. In answer to this, we need now to invest in our manufacturing capabilities and our sales and marketing organization."
"Based on current demand, we foresee a significant increase in sales in 2018 and an even sharper increase in 2019. "

Kyseisessä kirjoituksessa ilmenee aika hyvin muutenkin missä nyt mennään ja mitä yritys oikeastaan tekee.

Firman päätuote on siis Quartzene, joka on jossain määrin jatkojalostettu versio aerogeelistä, jos nyt asian näin voi muotoilla.
Aerogeeli itsessään ei ole mikään uusi juttu vaan sen juuret löytyy 1930-luvulta. Tähän asti ongelmaksi on vain muodostunut materiaalin korkeat valmistuskustannukset. Svenska Aerogelin tuote on noin puolet halvempi kuin kilpailijoilla.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Aerogeeli
https://en.wikipedia.org/wiki/Aerogel (englanniksi löytyy vähän kattavammin tietoa)

Risto Isomäki on kirjoittanut aerogeelistä ja sen ominaisuuksista myös mielenkiintoista tarinaa:
https://kojamo.fi/blogi/2016/10/risto-i ... tuotannon/


Hiljattain tulin tätä hieman ostaneeksi ja osakeantiin luonnollisesti osallistun täysimääräisesti. Uskoakseni ajoitus ostolle voisi olla lähiviikkoina/-kuukausina kohtuullisen hyvä keskipitkään tai pitkään salkkuun. Oma keskihintani vaikuttaisi asettuvan antiosakkeiden merkinnän jälkeen 6,65 SEK seudulle (jos osakeannin toissijaisia osakkeita ei satu yhtään tarttumaan).

Yrityksen markkina-arvo ei ole vielä karannut käsistä. Tänään hinta asettui tasan kuuteen kruunuun, joka tekee tämän hetkisellä kurssilla (antiosakkeet huomioiden) markkina-arvoksi noin 16 miljoonaa euroa. Tämän hetken lukemia en ole kovin tarkasti edes katsonut, koska tämän hetken tuotantokapasiteettikaan ei ole kaupallisesti ajateltuna kovin merkittävällä tasolla.
Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin asioiden edetessä suotuisasti pitäisi yrityksellä olla potentiaali tehdä nykyisen markkina-arvon verran tulosta vuonna 2021. Yrityksen taloudelliseen tilanteeseen pitäisi kuitenkin vielä perehtyä ajan kanssa. Esimerkiksi velan määrää en nopeasti löytänyt mistään, joka olisi melko oleellinen tieto yrityksen arvoa laskiessa.

Riskin ja tuoton suhdetta voinee pitää kohtuullisena, mutta erittäin lupaavasta tuotteesta (ja sen monista variaatioista) ja nykytilanteesta riippumatta sijoituksena riskiä siinä vielä piisaa. Tuotteen kysynnästä tai tarpeesta ei kuitenkaan pitäisi jäädä kiinni. Materiaalin käyttömahdollisuudet ovat erittäin laajat, ja hintakilpailun osalta ollaan vielä toistaiseksi askeleen kilpailijoita edellä. Mielenkiintoista sekin, että hallituksen puheenjohtaja, Christer Sjöström, on myös yrityksen suurin omistaja, omistaen noin 10% siivun koko firmasta.
Muutama sana Christeriltä:
https://www.aerogel.se/en/this-is-why-w ... -sjostrom/
"Currently, I see no competitor who can fully compete with Quartzene.

We also have strong portfolio of IP rights, which basically gives us a considerable head start."


Muutama viimeisin tiedote yritykseltä:

Kiina:
http://news.cision.com/svenska-aerogel- ... t,c2341939

Pinnoitteella lisää suojaa tulta vastaan:
https://www.aerogel.se/en/svenska-aerog ... -coatings/

Intia:
https://www.aerogel.se/en/svenska-aerog ... companies/

Autoteollisuuden osalta:
http://news.cision.com/svenska-aerogel- ... e,c2371369


Tuntuma on, että tästä voisi tulla vielä ihan hyvä. Näyttöjä vielä odotellaan.
  • 0

Avatar
Guitar83
 
Viestit: 88
Liittynyt: 07.11.2015 21:15
Reputation: 6

Re: Svenska Aerogel

ViestiKirjoittaja Guitar83 » 04.11.2017 17:27

Ensimmäisen viestin kuvaus itse tuotteesta jäi kiireessä hieman kevyeksi. Jios Aerogelin sivuilta löytyy hyvää materiaalia selventämään minkälaisia ominaisuuksia aerogeelillä oikeastaan on. http://www.jiosaerogel.com/news-media/

Eilen oli tullut myös tiedote: https://www.nordnet.fi/mux/web/analys/n ... cecode=wkr

Yksi Euroopan suurimmista mattovalmistajista on tehnyt Quartzenella testejä joiden pitäisi valmistua vuoden 2018 aikana, ja oletettavasti se johtaa samaan aikaan myös tilauksiin. Quartzenea sisältävällä maalilla saadaan parannettua mattojen akustisia ja lämpöä eristäviä ominaisuuksia, joten esimerkiksi autoteollisuuden on helppoa nähdä olevan tästä kiinnostunut.

"The results are better and came faster than we expected. We see great potential for this type of carpets."
  • 0

Avatar
Guitar83
 
Viestit: 88
Liittynyt: 07.11.2015 21:15
Reputation: 6


Paluu Ulkomaiset osakkeet

Paikallaolijat

Rekisteröityneet käyttäjät:
Yahoo [Bot]
Reputation System ©'