Sivu 1/1

Autoteollisuus - vahva myy

ViestiLähetetty: 30.09.2015 09:33
Kirjoittaja Timba
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/volks ... u/9BdQCXZQ

Tämä nyt ei voi tulla yllätyksenä, ettei Volkkari ole ainut jolla ei ole puhtaat jauhot pussissa.

Eli nyt kannattaa todella miettiä pitääkö autoteollisuusosakkeet vai myydäkkö kiireellä pois. Tietysti kääntäen tämä avaa myös ostopaikkoja. Tämäkin kriisi selätetään mutta saattaa kyllä tulla jopa konkursseja...

Re: Autoteollisuus - vahva myy

ViestiLähetetty: 30.09.2015 09:56
Kirjoittaja Kingpin
Voisivatko japanilaiset automerkit saada tämän myötä lisämyyntiä? Tunnen japanilaista bisneskulttuuria jonkin verran ja käsittääkseni tällainen touhu ottaisi aivan liikaa päättäjien kunnialle eikä toteuttaminen olisi sikäli mahdollista. Toisaalta onhan Fukushimaan liittyvien säteilyarvojenkin osalta kusetuksia nähty... Mene ja tiedä.

Mitä automarkkinaan yleensä tulee, niin enpä usko, että itse automarkkina olisi auringonlaskun markkina vaan päin vastoin. Seurataan... Kriisi voi mielestäni tarjota ostopaikkoja, mutta turbulenssia on.

Re: Autoteollisuus - vahva myy

ViestiLähetetty: 30.09.2015 10:05
Kirjoittaja ttr
Kingpin kirjoitti:Voisivatko japanilaiset automerkit saada tämän myötä lisämyyntiä? Tunnen japanilaista bisneskulttuuria jonkin verran ja käsittääkseni tällainen touhu ottaisi aivan liikaa päättäjien kunnialle eikä toteuttaminen olisi sikäli mahdollista. Toisaalta onhan Fukushimaan liittyvien säteilyarvojenkin osalta kusetuksia nähty... Mene ja tiedä.

Henkilökohtaisesti en kyllä pidä japanilaisia sen "parempina" kuin muitakaan. Onhan Toyotallakin viime vuosina ollut kaikenlaista episodia.

Mielenkiintoista näissä autojutuissa on se, että yleensä USAssa kiinnijäävät merkit ovat niitä maahantuotavia merkkejä. Jos nyt ihan hatusta muistelen, niin sillon kun USAn automerkeillä meni oikein huonosti, alkoi japanilaisista merkeistä löytyä kaikenlaista epämääräistä vikaa; nyt eurooppalaiset ovat syynissä. Yhtään en ihmettelisi, jos kaikkien muiden todettaisiin huijanneen USAssa paitsi paikallisten merkkien. Tämä on nähty monesti myös Apple vs. Samsung-kiistoissa. Tämä kappale on siis omaa salaliittoteoriaa, VW:hän on todistetusti huijannut. Mutta mielenkiintoista nähdä, millaisiin päätelmiin mm. Japanilaiset ja E-Korealaiset päätyvät.

Re: Autoteollisuus - vahva myy

ViestiLähetetty: 30.09.2015 10:50
Kirjoittaja Timba
En minäkään pidä autoteollisuutta auringonlaskun alana. Mutta jos omistaisin autoteollisuutta, niin todennäköisesti myisin ja katsoisin tämän myllerryksen läpi.

Tässä voi todella aueta ostopaikkoja ja varmasti kannattaa kulkea silmät auki.

Re: Autoteollisuus - vahva myy

ViestiLähetetty: 30.09.2015 17:09
Kirjoittaja Loftis
Eurooppalaisten autonvalmistajien ongelma jenkeissä taitaa olla se, että siellä päästörajojen ja kulutusvaatimusten suhde on erilainen. Jos yritetään tehdä oikein pienikulutuksista niin päästöt meinaa kasvaa ja jos taas kulutus saa olla vähän isompaa, niin sitten saa vähemmän päästöjä. Sen takia jenkeissä kai suositaan matalaviritteisiä ja verrattain suurikulutuksisia autoja. Polttoaine on halpaa... Mitenhän tämän piti aiheeseen liittyä :)

Re: Autoteollisuus - vahva myy

ViestiLähetetty: 02.10.2015 18:00
Kirjoittaja Akseli Gran
Työhän sälleit ootta. Minä ostin Continentalia oikein reippaasti kun kaikki möi nyt ¨5 000 jo voitolla parin viikon aikana. Nythän juuri alihommoojia tarvitaankin. Jenkeissä tulee ennakoiva jrrutus pakolliseksi pian ja samoin EUn alueella. Minä nukun ruhassa CONnaa tyynyn alla.

Re: Autoteollisuus - vahva myy

ViestiLähetetty: 07.11.2015 17:01
Kirjoittaja Timba
No kai autosektorilla jotain hyvää on, mutta en mä autotehtaita uskaltaisi ostaa vieläkään. Koko ajan paljastuu uusia huijauksia ja tappiot heti miljardeissa. Ei tätä pöytää ole vielä putsattu. En uskaltaisi vielä itse ostaa enkä tosin tiedä tulenko koskaan ostamaankaan.

Re: Autoteollisuus - vahva myy

ViestiLähetetty: 08.11.2015 21:49
Kirjoittaja Tomppeli
Tämmöisiä kun rupeaa tulemaan ympäri maailmaa niin voi tulla Volkkarille vielä todella kalliiksi:

"Nordea on haastamassa Volskwagenia oikeuteen sijoittajille koituneista tappioista ensimmäisenä varainhoitajana, kertoo Financial Times. Volkswagenin osakkeiden arvo on romahtanut sen jälkeen, kun yhtiö jäi kiinni huijauksista päästömäärissä.

- Sijoittajiemme ei pitäisi joutua jakamaan kustannuksia Volkswagenin huijauksista, kommentoi vastuullisen sijoittamisen päällikkö Sasja Beslik Nordeasta.

Käytännössä Nordea Asset Management aikoo liittyä useisiin erilaisiin joukkokanteisiin yhtiötä vastaan ja se selvittelee parhaillaan sekä USA:ssa että Euroopassa valmisteltavia kanteita."

Re: Autoteollisuus - vahva myy

ViestiLähetetty: 08.11.2015 22:11
Kirjoittaja jokeri
Mielenkiintoista. Jos rahastot ja vaikka yksityisetkin sijoittajat saisivat jotain käytännön korvausta kurssin romahtamisesta niin miten se vaikuttaisi pohjilta ostaneisiin sijoittajiin jotka ovat luonnollisesti yrittäneet hyötyä tällä? Kuulostaa liian vaikealta käytännössä.