Sivu 1/1

Uutisia maailmalta

ViestiLähetetty: 26.09.2014 14:44
Kirjoittaja Loftis
Tämän keskustelun aiheena on linkittää mielenkiintoisia sijoittamiseen liittyviä uutisia maailmalta. Muutamalla lauseella voisi referoida myös linkkiään, että lukijat tietää kannattaako sitä avata. Aiheena voi olla mikä tahansa mielenkiintoinen uutinen, vaikka avaankin keskustelun tällaisella mielipiteisiin vahvasti vetoavalla uutisella :)

http://uk.reuters.com/article/2014/09/2 ... MI20140925

Tuolla linkissä on Reutersin tekemän haastattelun yhteenveto ensi vuoden osakemarkkinoista. Globaalisti siis markkinat tulisivat kasvamaan ensi vuonna, vaikka huomio keskittyykin enemmän nyt yritysten kasvuodotuksiin. 250 analyytikkoa tai muuta vastaavaa sijoittajaa on ollut haastattelussa mukana.

Re: Uutisia maailmalta

ViestiLähetetty: 23.11.2014 10:54
Kirjoittaja ttr
Kiinan keskuspankki alensi korkoja ja pistää lisäpääomaa markkinoille. Tämä viittaa siihen, että Kiinan kasvu ei ole enää niin hyvissä kantimissa.

http://www.bloomberg.com/news/2014-11-2 ... -2012.html

Kun EKP:kin julistaa tekevänsä tarvittavan euroalueen deflaation välttämiseksi ja Japanissa uusien vaalien aikoihin poliitikot varmasti lupailevat lisäelvytystä, alkaa Fedin mahdollinen korkojennosto vaikuttamaan mielestäni vähemmän todennäköiseltä. Ts. jos kaikkialla muualla maailmassa tungetaan "ilmaista" rahaa markkinoille heikentäen valuuttoja suhteessa dollariin, onko näköpiirissä mahdollinen valuuttasota? Toisaalta USAn talouslukemat ovat kyllä olleet hyviä, ja talouslehtien mukaan Q3 tuloksetkin olivat vakuuttavia.

Osakkeiden suhteen alhaiset korkotasot ja lisärahan pumppaaminen lienevät kuitenkin positiivinen asia, kunhan ei tule kuplaa, tai siis kunhan se kupla ei puhkea :)

Re: Uutisia maailmalta

ViestiLähetetty: 04.12.2014 15:42
Kirjoittaja ttr
Euroopan keskuspankilla on tänään kokous, jossa ehkä avataan lisää rahahanoja. Inflaatio vaan heikkenee, osin varmasti myös öljyn hinnanlaskusta johtuen.

Fed pitää oman palaverinsa 16.-17.12., sieltä tuskin mitään mullistavaa tulee. Koronnostojen on huhuttu/puhuttu alkavan ensi vuoden puolivälissä, siihen asiaan tuskin on tarpeen ottaa tarkemmin kantaa.

IMF:n mukaan öljyn hinnanlasku on positiivinen signaali maailmantaloudelle. Myös USA:ssa asia nähdään tässä valossa, vaikka öljyntuottajat/-jalostajat kokevatkin kovia. Kuluttajilla on enemmän rahaa käytettävissään.

Re: Uutisia maailmalta

ViestiLähetetty: 29.06.2019 09:53
Kirjoittaja ttr
Kauppalehden mukaan mukaan G20 maiden kokouksessa Xi ja Trump ovat sopineet kauppakeskustelujen jatkamisesta, jolloin myös uusien tullien asettaminen laitettaisiin jäihin. Xi lupasi Kiinan vähentävän tulleja, vähentävän kaupan esteitä ja parantavan teknologian immateriaalisten oikeuksien suojaa.

EU ja Mercosur maat (sisältää latinalaisen amerikan suurimpia maita) ovat solmineet alustavan kauppasopimuksen, jota on Argentiinan mukaan neuvoteltu 20 vuoden ajan.

Yo. tietojen perusteella odottaisin ensi viikosta nousuvoittoista.