analyytikot ja sijoitussivustot,ilmaiset ja maksulliset

Rentoa keskustelua osakesijoittamisen yleisistä asioista

Valvoja: Ram

analyytikot ja sijoitussivustot,ilmaiset ja maksulliset

ViestiKirjoittaja behmis » 09.08.2015 04:07

Mites paljon porukka hydyntää netin ilmaisia sijoitusartikkeleita ja -sivustoja tai ihan maksettuja artikkeleita sijoituspäätöksiä tehdessään? Tuleeko kaupat tehtyä siis omien tutkimusten perusteella vai nojaatteko vahvasti ulkopuoliseen apuun?

Esim. täällä http://www.marketoracle.co.uk/ on ilmaiseksi tuhansia artikkeleita luettavaksi, ilmaismateriaalin ollessa kyseessä tulee tietysti olla aina hieman skeptinen materiaalia kohtaan, mutta hyviä vinkkejä noistakin voi saada. Noiden "track recordia" voi hieman itse tutkiskella lueskelemalla esim. vanhoja artikkeleita ja niiden ennustuksia ja katsoa, miten tarkasti ne ovat pitäneet kutinsa.

Sitten on tietysti erikseen nämä ei-ilmaiset uutiskirjeet. Netissä surffaillessa tuli vastaan tällainen sivusto: http://www.avaresearch.com/ Päätoimisena sisällön tuottajana ja analyytikkona toimii herra nimeltä Mike Stathis. On kirjoittanut useita kirjoja, ja työskennellyt aiemmin Wall Streetillä nykissä. Herran kirja vuodelta 2006 America's Financial Apocalypse kertoi aika tarkasti, kuinka vuoden 2008 kriisi etenee, ja miten pohjalle mennään ennen nousua. On luvannut myös 100 000$ palkkion henkilölle, joka pystyy esittämään jonkun, jolla on parempi track record kuin hänellä. Tuo lupaus taisi olla voimassa vuodesta 2009 alkaen, eikä kukaan ole vielä lunastanut palkintoa. Herra Stathis arvostelee erittäin kovin sanoin valtaa pitäviä, sekä valtamediaa, että vaihtoehtoismediaa, ja ainakin omien sanojensa mukaan tästä syystä häntä ei juuri ääneen päästetä. Mike kirjoitti aikanaan myös Seeking Alpha sivustolle, mutta sielläkin joutui osin sensuurin kouriin eikä hän sinne kirjoita enää.

Mike Stathiksen uutiskirjeet eivät ole ehkä ihan nappulakauppaa tekeville sijoittajille, sillä hinnat seilaavat 1900-2400$ / vuosi yksityisille sijoittajille, institutionaalisijoittajille huomattavasti enemmän. Sivuston jäsenä pääsee seuraamaan hieman kapeampaa materiaalia, hinta tällöin about 400$ / vuosi. Ilman rekisteröitymistä pääsee ilmaiseksi kuitenkin katsomaan osaa sivustosta ja joitakin vanhoja juttuja. Mitä nyt tuota sivustoa läpi käynyt niin aika vakuuttavaa jälkeä herra on tehnyt...
  • 0

behmis
 
Viestit: 4
Liittynyt: 01.07.2015 06:11
Reputation: 0

Re: analyytikot ja sijoitussivustot,ilmaiset ja maksulliset

ViestiKirjoittaja Akseli Gran » 05.12.2015 12:14

http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/o ... n/a1073048

OP poistaa kaupankäyntikulut Helsingin pörssiin listattujen kotimaisten yhtiöiden osakkeilta sekä tarjoaa osaketutkimustietonsa maksutta. Kaupankäyntikulujen ja osaketutkimuksen osalta kulut pysyvät nollassa maaliskuun loppuun asti.

OP:n osaketutkimus on luettavissa pankin verkkosivuilla.

Lisäksi OP kertoo poistavansa merkintäpalkkion Suomeen sijoittavista rahastoista pysyvästi.

"Tällä uudella Suomi nousuun -hankkeella haluamme kiinnittää huomiota suomalaisen omistajuuden merkitykseen talouskasvun ja työpaikkojen luomisessa. Kun yritysten pääomahuolto paranee, ne pystyvät kasvamaan ja synnyttämään Suomeen työpaikkoja, ja juuri sitä Suomi nyt kaipaa", OP:n pääjohtaja Reijo Karhinen kertoo tiedotteessa.

"Osaketutkimuksen avulla jokaisella on mahdollisuus tutustua yhtiöihin ja niistä saataviin tietoihin. Samalla haluamme lisätä suomalaisten tietoa sijoittamisesta säästämisen muotona", OP:n varallisuudenhoidon liiketoimintajohtaja Karri Alameri jatkaa.

OP on kampanjoinut tänä vuonna aktiivisesti. Pankki on muun muassa tarjonnut asuntolaina-asiakkailleen lyhennysvapaata ja yrityksille riski- ja lainarahoituspakettia.

https://www.op.fi/op/henkiloasiakkaat/s ... 08&srcpl=3
  • 0

Akseli Gran
 
Viestit: 664
Liittynyt: 30.05.2014 07:21
Reputation: 23


Paluu Yleinen

Paikallaolijat

Rekisteröityneet käyttäjät:
Ei rekisteröityneitä käyttäjiä
Reputation System ©'