Sisäpiirin kaupat?

Rentoa keskustelua osakesijoittamisen yleisistä asioista

Valvoja: Ram

Sisäpiirin kaupat?

ViestiKirjoittaja Akseli Gran » 24.10.2017 13:23

Ruotsalainen kiinteistöyhtiö tulosvaroitti yömyöhällä – "En ole koskaan nähnyt vastaavaa"

24.10.2017 11:54 | Päivitetty 24.10.2017 11:56
SijoittaminenAsuminenKansantalousRuotsiOsakkeet
Ruotsalainen kiinteistöyhtiö tulosvaroitti yömyöhällä – "En ole koskaan nähnyt vastaavaa"
KUVA: MIKAEL SJOBERG
Ekonomisti on varma, että tieto Oscar Propertiesin tuloksen heikkenemisestä on vuotanut markkinoille, kirjoittaa Dagens Industri.

Tukholman pörssissä noteerattu kiinteistöyhtiö Oscar Properties antoi tulosvaroituksen myöhään maanantai-iltana kello 23.00.

Yhtiö kertoo pysäyttävänsä joitain rakennusprojektejaan. Samalla yhtiö ruuvasi alas ennustetta oikaistusta liiketuloksestaan sijoituskiinteistöjen osalta 400 miljoonaan kruunuun.

Aiemmin yhtiö odotti oikaistun liiketuloksen olevan vähintään 500 miljoonaa kruunua.

Ennen tulosvaroitusta Oscar Propertiesin osakekurssi oli laskenut 7,4 prosenttia.

”Vietämme hiljaista periodia, joten valitettavasti en voi kommentoida”, vastaa yhtiön toimitusjohtaja Oscar Engelbert tiedusteluihin.

Avanza-pankin ekonomisti Claes Hemberg on vakuuttunut, että kyseessä on sisäpiiritiedon väärinkäyttö. Siitä johtuen yhtiön oli pakko julkaista tiedote. Hemberg sanoo, ettei hän ole koskaan nähnyt vastaavaa.

”He huomasivat, että moni on myynyt ja heidän informaationsa on vuotanut. Ulostulo kello 23.00 on erittäin kummallista. En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa”, Hemberg sanoo Dagens Industrissa.

Aiemmin syksyllä Oscar Propertiesin hallituksen puheenjohtaja Jakob Grinbaum vietiin kuulusteluihin epäiltynä törkeästä sisäpiiririkoksesta.

Grinbaum myi 37 000 Oscar Propertiesin osaketta 9. ja 10. maaliskuuta. 15. maaliskuuta hän osti saman verran yhtiön osakkeita takaisin. Välissä yhtiön kurssi laski voimakkaasti, kun yksi pääomistajista, toimitusjohtaja Engelbert, tiedotti myyvänsä 3,75 miljoonaa osaketta 14. maaliskuuta.

Oscar Propertiesin osake oli tiistaina 9,7 prosentin laskussa Tukholman pörssissä. Osake maksoi 37,30 kruunua.

Oscar Propertiesilla on isoja rakennusprojekteja muun muassa Tukholmassa, missä rakennetaan nyt runsaasti kalliita kerrostaloasuntoja.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ruot ... itter:58b9

Ruotsissa jotenkin sentään yritetään tätä valvoa mutta meitin FIBA ollee ihan ulkona koko pörssin touhusta. Muistan hyvä poliittisen jutun joka tässä yhteydessä pitää kertoa. Nooh aikanaan kun Kekkonen valittiin poikkeuslailla ilman äänestystä niin samaan aikaa oli Neuvostoliitossa myös presidentin valinta käynnissä. Virolainen kertoi että oli tällänen juttu silloin piireissä. Sekä Neuvotoliitossa että Suomessa valitaan presidenttiä ja kummassakin on vain yksi ehdokas mutta Neuvostoliitossa sai äänestää Suomessa ei saanut. Kumpikohan on avoimempi.
  • 0

Akseli Gran
 
Viestit: 772
Liittynyt: 30.05.2014 07:21
Reputation: 32

Paluu Yleinen

Paikallaolijat

Rekisteröityneet käyttäjät:
Bing [Bot]
Reputation System ©'