Sivu 1/1

Kysy eQ:n toimitusjohtaja Janne Larmalta (Q4 2015)

ViestiLähetetty: 08.02.2016 17:49
Kirjoittaja Timba
”Varainhoito ja Corporate Finance konserni eQ Oyj julkaisee vuoden 2015 tuloksensa 11.2.2016. Tervetuloa jättämään kysymyksiä toimitusjohtaja Janne Larmalle. Jätä kysymyksesi 19.2.2016 mennessä.”

Re: Kysy eQ:n toimitusjohtaja Janne Larmalta (Q4 2015)

ViestiLähetetty: 15.02.2016 13:07
Kirjoittaja Timba
Sijoittaja.fi Timo Heikkilä kysyy:

- Missä segmenteissä / liiketoiminta-alueissa voimakkain kasvupotentiaali vuonna 2016
- Miten eQ varautunut siihen, jos markkinaturbulenssi jatkuu / pahenee vuonna 2016

Re: Kysy eQ:n toimitusjohtaja Janne Larmalta (Q4 2015)

ViestiLähetetty: 15.02.2016 13:09
Kirjoittaja Timba
Jos markkinat jatkuvat mollivoittoisina, niin mikä on varainhoidon tilanne? Palkkiotuotot varmasti ainakin laskevat. Paljonko varainhoito kestää markkinlaskua menemättä tappiolle?

Re: Kysy eQ:n toimitusjohtaja Janne Larmalta (Q4 2015)

ViestiLähetetty: 23.02.2016 11:31
Kirjoittaja Kingpin
Kiitos kysymyksistä! Kysymykset on lähetetty eQ:lle vastattaviksi.

Re: Kysy eQ:n toimitusjohtaja Janne Larmalta (Q4 2015)

ViestiLähetetty: 24.02.2016 14:28
Kirjoittaja Timba
Vastaukset saapuivat:


Osakeareenan kysymykset eQ:n toimitusjohtaja Janne Larmalle, Q4/2015

Sijoittaja.fi Timo Heikkilä kysyy:

Missä segmenteissä / liiketoiminta-alueissa voimakkain kasvupotentiaali vuonna 2016?

eQ ennakoi Varainhoito -segmentin nettoliikevaihdon ja liikevoiton kasvavan vuonna 2016 verrattuna vuoteen 2015. Corporate Finance -segmentin toimeksiantokanta on vuoden 2015 tasolla. Corporate Finance -segmentin tulos on kuitenkin paljolti riippuvainen yhtiöstä riippumattomista tekijöistä, minkä takia liiketulos voi vaihdella merkittävästi ja on vaikeasti ennakoitavissa. Corporate Finance -toiminnalle on tyypillistä, että menestyspalkkioiden vaikutus laskutuksessa on huomattava, jonka vuoksi segmentin tulos voi vaihdella paljon. Samoin Sijoitukset -segmentin tulos on paljolti riippuvainen yhtiöstä riippumattomista tekijöistä ja liiketulos voi vaihdella merkittävästi sekä on vaikeasti ennakoitavissa. Sijoitukset -segmentin tulokseen vaikuttavat pääomarahastoissa tapahtuvat kohdeyhtiöiden irtautumiset joiden ennustaminen on vaikeaa. Sijoitukset -segmentin osalta ennakoimme nettokassavirran olevan vahvasti positiivinen.

Miten eQ varautunut siihen, jos markkinaturbulenssi jatkuu / pahenee vuonna 2016?

Vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä 44% varainhoidon palkkiotuotoista kertyi Kiinteistö- ja Private Equity hallinnointipalkkioista. Kiinteistö- ja Private Equity -palkkiot eivät ole historiallisesti korreloineet osakemarkkinakehityksen mukaisesti. Perinteisen varainhoidon hallinnointipalkkioiden osuus kaikista varainhoidon palkkiotuotoista vuoden viimeisellä neljänneksellä oli 37% sekä tuottosidonnaisten ja muiden palkkiotuottojen yhteensä 19%. Käsityksemme on, että eQ:n herkkyys markkinavolatiliteetille on kilpailijoita pienempi.

Corporate Finance -segmentin toimeksiantokanta on tällä hetkellä hyvällä tasolla markkinaturbulenssista huolimatta.


Nimimerkki Timba kysyy:

Jos markkinat jatkuvat mollivoittoisina, niin mikä on varainhoidon tilanne? Palkkiotuotot varmasti ainakin laskevat. Paljonko varainhoito kestää markkinalaskua menemättä tappiolle?


eQ:n varainhoito -segmentin palkkiotuotoista merkittävä osa muodostuu Kiinteistö- ja Private Equity -varainhoidosta, mikä pienentää merkittävästi eQ:n palkkiotuottojen riippuvuutta osakemarkkinoilla tapahtuville liikkeille. Perinteisen varainhoidon hallinnointipalkkiotuottoihin ja osakerahastojen tuottosidonnaisiin palkkioihin markkinoiden lasku toki vaikuttaa negatiivisesti. Olennainen osa konsernin henkilöstökuluista muodostuu tulossidonnaisista palkoista. Mikäli Varainhoito- ja Corporate Finance -segmenttien tulokset laskisivat, joustavat myös segmenttien henkilöstökulut alaspäin.