Kysy Biohitin toimitusjohtaja Semi Korpelalta (H1 2016)

Kysymyksiä yrityksille, vastaukset niihin sekä hyvää keskustelua niiden pohjalta.

Re: Kysy Biohitin toimitusjohtaja Semi Korpelalta (H1 2016)

ViestiKirjoittaja tunakalastaja » 14.09.2016 18:23

Kiitos mahdollisuudesta esittää kysymyksiä! Ja anteeksi että kysymyksiä on aika monta mutta kun Biohitillä tapahtuu niin paljon että ei tahdo pysyä perässä.

1. Apteekkikamppikset.

a) Britaniaan on palkattu melkein vuosi sitten kamppisten vetäjä mutta kamppikset eivät kuitenkaan vielä käynnistyneet, liittyykö näihin joku hankala lupaprosessi? vai joku muu syy? Yleisellä tasolla niin kauanko tämän tyyppisen projektin käynnistäminen kestäisi?

b) Sama kysymys koskien Baltiaa ja Skandinaviaa?

c) Suomen kamppiksissa ollut myös uusia tuotteita (CRP, Kortisoli, Luuntiheys mittaus) ei ilmeisesti Biohitin tuotteita? Voidaanko näitä käyttää myös muissa maissa, vai onko kamppikset aina maakohtasia?

d) Maallikon kysymys vielä liittyen edelliseen, miten nuo uudet testit liittyvät ruoansulatuskanavan sairauksiin, mikä kait on Biohitin päätoimiala? vai liittyvätkö mitenkään?

e) Intiaan tehtiin hiljaittain jakelusopimus jonka yhteydessä kerroitte että uusi kuppani tuo Hitin testit kaikkien Intialaisten ulottuville, tarkoittaako tämä että uusi kumppani on nimenomaan kamppis kumppani, vai jakelija, tai ehkä molempia?

f) Ympyrätalon apteekissa on jatkuva kamppis, käsittääkseni myös Britaniassa tulee olemaan paljon vakituisia testipaikkoja, onko tavoite saada nimenomaan kumppaneita jotka testaavat omissa toimipaikoissa ympäri maailmaa, vai Suomen malli jossa Hitin näytteenottaja armeeja kiertää ja ottaa näytteet?

2. Genetic Analysis

a) Mielenkiintoinen kumppani ja sopimus, mutta mitä tarkoittaa että GA ottaa Hitin tuotteiden lisäksi myös Hitin palvelut valikoimiinsa? Kamppiksia? Laboratorio palvelut?

b) Jälleen maallikko kysymys, onko GAn dysbioosi testi millä tulevaisuudessa voidaan selvittää monia sairauksia? vai tuleeko muita testejä muille sairauksille? jos niin onko Hitillä oikeudet myös näille Kiinaan ja Suomeen?

c) Tiedättekö mitään GAn ja Amerikkalaisten yhteistyökuviosta jossa kehitellään "ulosteen siirto kapselia"? Onko Hitillä tähän mitään oikeuksia tai optioita?

3. Iranin sopimukset.

a) Iranissa on diagnostiikka jakelija mutta nyt tehtiin erillinen sopimus uudesta seulonta Gastropanelista, miksi? Uusi kumppani kertoo myös neuvottelevansa kanssanne yhteisyrityksen perustamisesta ja GP tuotannon aloittamisesta Iranissa, olisiko yhteisyrityksen perustamisessa mitään järkeä jos ei Iranissa aloitettaisi laajoja seulontoja? Tai onko seulontojen aloittaminen edes mahdollista jos ei ole tuotantoa Iranissa? Yleisellä tasolla ajatellen niin kauanko kestäisi GP tyylisen seulonnan käynnistyminen, eli sopimuksesta liikevaihtoon?

b) Teitte myös Iraniin sopimuksen D-vitamiini testistä, maassa kuitenkin aurinko paistaa lähes aina, eli liittyykö D-vitamiinin puutos pukeutumiseen, vatsaan, vai mihinkä? Minkä kokoiset mahtaisi olla Iranin D-vitamiinitesti markkinat? onko monta kilpailijaa markkinoilla?

4. Laktoosiintoleranssi.

a) Jostain syystä olette tehneet laktoositestistä sopimukset USAan ja Koreaan, onko joku syy miksi juuri näihin maihin vai onko tämä vasta alkua?

b) onko tietoa paljonko näissä maissa tehdään skopioita? ja moneltako samalla katsotaan laktoosiintoleranssi? onko paljon kilpailua? mikä on Hitin testin etu verrattuna kilpailijoihin?

c) Miksi sopimuksiin ei ole ympätty helico testiä? eikös nämä kulkisi vähän käsi kädessä?

d) Taiwaniin on puolestaan tehty erillininen sopimus Helico UFT300 testille mutta ei laktoosi testille, tuote on rekisteröity mutta onko myynti jo käynnistynyt?

5. PEP test.

Hitillä jakelusopimus PEP testistä Euroopassa (vai oliko osassa) miksi testi ei ole myynnissä Suomessa?

6. Italia ja UK.

a) Hitillä Italiassa hieno valikoima testejä (salmonella, listeeria, norovirus, rotavirus....) onko tavoite saada nämä Hitin valikoimiin maailman laajuisesti, vai onko tämä vain jokin Itliaan liittyvä juttu?

b) Onko Italian tytäryhtiö vain myyntiä varten vai tehdäänkö siellä myös tutkimus työtä?

c) Sama kysymys Britanian tytärytiöstä?

7. Shubang.

a) Kerroitte osavuosi katsauksessa että ensimmäisen vuosipuolikkaan royaltit eivät ole merkittäviä, tulevatko royaltit minkälaisella viiveellä? onko alkuvaiheessa jotain vähennyksiä royalteista (esim osallistumista mainos kuluihin)?

b) Kaikki sopimukset tietenkin erillaisia mutta yleisellä tasolla puhuen minkälaisista prosenteista puhutaan tällä alalla vastaavanlaisissa sopimuksissa?

c) Valmistetaanko Shubangia jatkuvasti vai aina erä kerralla? Minkälaisia määriä GrandPharma pystyisi valmistamaan, esim vuodessa? Voiko Hitti ostaa tuotetta GrandPharmalta, esim myytäväksi muualle Aasiaan?

d) Onko jo muihin käyttötarkoituksiin kuin krapulan estoon/maksan suojeluun lanseerattu Shubangia? Muita paketti kokoja?

8. Etium , Aldesolve ja Acetium.

a) Etiumia toimititte ensimmäisen erän Meksikoon mutta onko tuote jo päätynyt kauppojen hyllyille? Onko minkälainen jakeluverkosto Meksikossa?

b) Aldesolve ollut jo pitkään Kanadan markkinoilla mutta myynti ilmeisesti hyvin vaatimatonta, onko Kanadassa jakeluverkostoa?

c) Odotatteko mahdollisesti joitakin tutkimustuloksia ennen kuin varsinaiset myyntiponnistelut alkaa?

d) Onko Oriola jo aloittanut Acetiumin myynnin Baltiassa? vaatiiko vielä jotain lupia?

e) Hittishopissa on Suomessa myynnissä salmiakin makuinen mutta ei savun makuinen imeskelytabletti, kansainvälisillä sivuilla ei sitten tarjota salmiakkia, onko tähän joku syy?

9) Venäjä.

a) Melonbio vaikuttaa aktiiviselta kumppanilta, onko teillä tietoa moniko klinikka Venäjällä ottanut Colonviewin valikoimiin? entä Gastropanelin?

b) Colonview tutkimus käynnissä Pietarissa, onko tietoa kauanko yleensä kestää vastaavanlaiset 20,000 henkilön tutkimuset Venäjän kaltaisessa maassa?

c) Brasiliassa myös tutkimus käynnissä, montako henkilöä Brasiliassa testattiin? Tutkimus kait jo loppusuoralla? oliko viivytys ainoastaan toisen valmistajan testin hankaluudesta johtuvaa, vai jotain muuta?

Suuri kiitos!
tunakalastaja
 
Viestit: 117
Liittynyt: 18.08.2015 12:31
Reputation: 1

Re: Kysy Biohitin toimitusjohtaja Semi Korpelalta (H1 2016)

ViestiKirjoittaja UrmasHurmas » 14.09.2016 20:18

Joku jo mainitsikin runsaasta tarjonnasta ja resurssien jakamisesta. Siihen liittyen kysyn yhteistyöstä Pyynikin KäsityöPanimon kanssa, onko siinä näkyvissä jotakin jatkoa? Tai yleensä tämä elintarvikeala, millä verran siihen ollaan satsaamassa?

Onko Biohit menossa tämän vuoden Sijoitus-Invest messuille Helsinkiin?

Kiitos ajastanne meille piensijoittajille.
UrmasHurmas
 

Re: Kysy Biohitin toimitusjohtaja Semi Korpelalta (H1 2016)

ViestiKirjoittaja Lihakiekko » 15.09.2016 11:13

Tervehdys Toimitusjohtaja Semi Korpela, kiitos sinulle ja Osakeareenalle.

1. Ensimmäinen toteamukseni sekä kysymykseni liittyy henkilöstöön. Näyttäisi "ovi käyvän" ja henkilöstö vaihtuvan.
Koetteko toimitusjohtajana että henkilöstö voi työpaikallanne hyvin? Onko henkilöstöllä mielestäsi positiivinen energia sekä tahtotila yhteisen strategian toteuttamiseksi?

2. Kuinka motivoitunut itse olette Biohitillä työskentelemisestä? Aiotteko viedä aloittamanne työn loppuun asti?

3. Miksi Biohit ei arvioi, milloin jatkuvien toimintojen tulos kääntyy voitolliseksi?

4. Ilmoititte jatkaneenne työtä päättäjien, lääkäreiden ja suuren yleisön tietoisuuden lisäämiseksi karsinogeenisestä asetaldehydistä.

Kuinka mielestänne olette onnistuneet tässä työssä? Onko kansainvälisesti yhtä vahva vastarinta kuin kotimaassa?
Suurimmat esimerkit tarkoittamastani vastarinnasta ovat Acetium imeskelytabletin lanseeraus, jukurtin ja muiden elintarvikkeiden liittäminen asetaldehydialtistukseen sekä Lääkäripäivien kohu jukurtin ja syövän yhteydestä sekä siihen liittyneet keskustelut julkisuudessa joihin Salaspurokin otti kantaa.

Kysymys liittyen päättäjiin ja asetaldehydiin:
Mitä päätöksiä tai tutkimusten julkaisuja odotatte joiden toivotte muuttavan suuren yleisön tai lääkäreiden tietoisuutta asetaldehydiä kohtaan?
En yritä tällä vinkata ns. krapulatutkimuksiin vaan enemmänkin Eviran, Echa:n, EFSA:n ja kumppaneiden suuntaan.

5. Liittyen tekemiinne mittauksiin elintarvikkeiden asetaldehydi-pitoisuuksista. Ette julkaise näitä tietoja tuotekohtaisesti, mutta onko kuluttajalla mahdollisuus lähestyä teitä sekä kysyä tiettyjen elintarvikkeiden osalta jos olette mitanneet asetaldehydipitoisuuden ja minkälainen tulos on ollut?

6. Pyynikin Vapaa Sessio IPA sisältää hyvin vähän vapaata asetaldehydiä. Markkinoilla olevat oluet menevät vanhaksi tammikuussa 2017. Tulenko saamaan kesään 2017 mennessä olutta joka on Biohitin kanssa yhteistyössä kehitettyä sekä sisältää hyvin vähän vapaata asetaldehydiä?

7. Onko Shubangissa ja Acetiumissa samat määrät hitaasti vapautuvaa l-kysteiiniä? Onko Shubangissa ja Acetiumissa samat kokonaismäärät l-kysteiiniä?

Menestystä toivotan.

T. Lihis
Lihakiekko
 
Viestit: 39
Liittynyt: 15.09.2016 10:21
Reputation: 0

Re: Kysy Biohitin toimitusjohtaja Semi Korpelalta (H1 2016)

ViestiKirjoittaja tunakalastaja » 15.09.2016 11:43

Biohitillä tosiaan tapahtuu niin paljon että unohdin lähes täysin tämän tutkimus toiminnan, eli jos sallitaan niin vielä muutama kysymys tutkimuksista.

Osarissa esiteltiin joitakin käynnissä olevia tutkimuksia mutta Kiinan AG tutkimuksesta, Japanin syöpä tutkimuksesta, eikä astma tutkimuksesta puhuttu mitään, onko nämä tutkimukset käynnistyneet? onko aikatauluja tiedossa?

Tupakoinnin lopetus tutkimuksesta Kuulas ilmoitti että uusia osallistujia ei enään oteta mutta vähän myöhemmin rekrytoinnit jatkuivat, oliko jotain ongelmia? laajeniko tutkimus? pitääkö aikataulu että valmistuu vuoden loppuun mennessä?

Oulussa Gastropanel tutkimus käynnissä, ovatko Oulun tutkimustulokset edellytys että uusia seulontoja voidaan aloittaa? oletteko miten toiveikkaita että Oulun tutkimuksen valmistuttua aloitetaan uusia seulontoja? Onko Kazakstan vielä mahdollinen maa?

Vielä tutkimuksista, mikä on teidän mielestä top 3 tärkeimät käynnissä olevat tutkimukset?

Kävin vierailulla Pyynikin panimolla, siellä sanottiin että Biohit hoitaa Vapaa oluen markkinoinnin, eikai tämä pidä paikkansa? Onko Vaapaa olut saannut minkälaisen vastaanoton? Onko kokemus ollut sitä mitä lähdettiin hakemaan?

Kiitos!
tunakalastaja
 
Viestit: 117
Liittynyt: 18.08.2015 12:31
Reputation: 1

Re: Kysy Biohitin toimitusjohtaja Semi Korpelalta (H1 2016)

ViestiKirjoittaja tunakalastaja » 15.09.2016 11:55

Tuli vielä yksi uusi juttu, eli yhteisyritys Kiinassa puhuu jostain loisteputki jutusta, tämä on tietenkin google käännös mutta mistä mahtavat puhua?

Samalla perusteella riippumaton innovaatioita, tutkimusta ja kehitystä Poct loisteputki immuunikromatografisen nopea kemiluminesenssiosoitusta alustan ja internet. Tämän tekniikan tulevaisuuden hanke voitaisiin toteuttaa havaita satoja lajeja, pohjimmiltaan tarpeita kärkikolmikkoon kansanterveyden laitosten ja ensimarkkinat.
tunakalastaja
 
Viestit: 117
Liittynyt: 18.08.2015 12:31
Reputation: 1

Re: Kysy Biohitin toimitusjohtaja Semi Korpelalta (H1 2016)

ViestiKirjoittaja Kingpin » 15.09.2016 11:57

Kiitos kysymyksistänne! Lähetän ne Biohitille vastattaviksi ja julkaisen vastaukset täällä, kunhan saan ne Biohitilta.
Make up your mind and call me then.
Avatar
Kingpin
 
Viestit: 2258
Liittynyt: 10.02.2014 23:11
Reputation: 258

Re: Kysy Biohitin toimitusjohtaja Semi Korpelalta (H1 2016)

ViestiKirjoittaja Timba » 27.09.2016 21:04

Semin vastaukset saapuivat.

Vastaukset PDF liitteenä.
Liitteet
Biohit-kysely_vastaukset.pdf
(132.58 KiB) 970 kertaa
Timba
 
Viestit: 686
Liittynyt: 11.02.2014 22:17
Paikkakunta: Jyväskylä
Reputation: 19

Edellinen

Paluu Haastattelut

Paikallaolijat

Rekisteröityneet käyttäjät:
Ei rekisteröityneitä käyttäjiä
cron
Reputation System ©'