Sivu 1/1

Panostaja Q1/2019

ViestiLähetetty: 04.03.2019 20:33
Kirjoittaja I.O.U.
Panostaja julkaisee Q1/2019 liiketoimintakatsauksensa 7.3.2019.

Tervetuloa jättämään kysymyksiä Panostajan tj Tapio Tommilalle. Kysymykset tulee jättää maanantaihin 11.3.2019 mennessä.

Re: Panostaja Q1/2019

ViestiLähetetty: 07.03.2019 20:12
Kirjoittaja LaPa
Tänään tuli Panostajan Q1/2019 tulosjulkistus ja en löytänyt nopeasti katsottuna mitään muuta positiivista kuin KL-varaosat.
Panostajan arvostus ja osinko ovat pysyneet suunnilleen kymmenen vuotta samalla tasolla, jotka olen ollut omistajana mukana.

Nyt kaivataan kipeästi uskon vahvistusta :-)
Mitkä ovat niitä syitä joiden vuoksi minun kannattaa olla myös tulevat kymmenen vuotta Panostajan omistajana?

Re: Panostaja Q1/2019

ViestiLähetetty: 18.03.2019 17:36
Kirjoittaja Timba
Panostajan vastaus edelle esitettyyn kysymykseen:


Kiitos kysymyksestäsi. Pitkäaikaisena osakkeenomistajanamme tunnet Panostajan kehitystä hyvin ja viimeisen kymmenen vuoden ajalle mahtuu monia vaihteita. Erityisen merkittävänä vuotena lähihistoriasta nostaisin kuitenkin viime tilikauden, jonka aikana irtaannuimme KotiSunista erinomaisella tuotolla ja tämän mahdollistamana maksoimme pois emoyhtiön kaikki korolliset velat. Pidän tätä pääomarakenteen muutosta erittäin merkittävänä tekijänä Panostajan kehityspolulla ja sen johdosta olemme nyt erittäin hyvässä asemassa tulevia vuosia ajatellen.

Olemme myös hankkineet neljä uutta sijoituskohdetta viimeisen puolentoista vuoden aikana. Meillä on siis paljon arvonluontimahdollisuuksia tulevaisuutta ajatellen, mutta samalla myös vielä paljon töitä tehtävänä. Lähtökohtaisesti sijoituskohteiden arvonluontisuunnitelmaan kuuluu usein merkittävien muutosten läpivientiä. Joskus näiden muutosten toteuttaminen heijastuu väliaikaisesti heikentävästi yhtiön liiketoimintaan. Sijoituskohteiden kokoluokan kasvaessa myös muutosten läpiviennin nopeus osin hidastuu ja suurimman sijoituskohteemme Granon osalta emme ole vielä täysin päässeet haluttuun tilanteeseen yhtiön toiminnan tehokkuuden osalta. Tilanteesta johtuen tulemme erityisesti kiinnittämään huomiomme nykyisten sijoituskohteidemme kehityksen tukemiseen, jotta varmistamme muutosten läpiviennin yhtiöissä ja saavutamme paremman tuloksen kokonaisuudenkin osalta.

Haastavasta alkuvuodesta huolimatta pitkäaikaisena Panostajan osakkeenomistajana ja tuoreena toimitusjohtajana katson itse luottavaisin mielin kohti seuraavaa kymmenvuotistaivaltamme!