Sivu 1/9

Tamturbo

ViestiLähetetty: 24.05.2015 11:17
Kirjoittaja Timba
http://www.tamturbo.fi/

Tietääkö kukaan mitään tästä?

Menen itse 3.6. kuuntelemaan tästä yritysesittelyä ja mietin sitten että sijoittaisiko tähän. Tässä ainakin tuote jolle varmasti on kysyntää JOS se on mitä luvataan. Mutta suurin kysymys kaiketi on että miten tämä on esim. patenttisuojattu eli että miksi isot kilpailijat ei vaan ala tekemään samanlaista?

No olen varmaan vähän viisaampi 3.6. ja voin esittää kysymyksiä muidenkin puolesta jos yritys kiinnostusta herättää. Mukavaa olisi jos joku tuntisi toimialaa hyvin ja voisi vähän siltä kantilta ottaa kantaa tähän.

Re: Tamturbo

ViestiLähetetty: 03.06.2015 22:24
Kirjoittaja Timba
Kävin juuri äsken kuuntelemassa Tamturbon esityksen.

Toimitusjohtaja Timo Pulkki kävi varsin napakasti läpi yrityksen tuotteet ja markkinat. Enpäs tiennyt että teollisuuskompressorien markkina on 10 miljardin kokoinen. Itse teollisuusyrityksessä töissä ja sielläkin tuotanto pysää jos ei paineilmaa tule. Miettikää autoteollisuutta, lääketeollisuutta, sairaaloita jne jne. Paineilmaan on jokapaikassa.

Tamturbon tuote on täysin öljytön suurnopeussähkömoottori joka tuottaa paineilman. Tämä on taajuusmuuttajalla säädettävä ja siten käytön tarpeisiin mukautuva. Sästää sähköä suoraan ja ympäristöä öljyttömyyden vuoksi. Sekä öljyttömyys mahdollistaa täysin puhtaan paineilman siellä missä sille tarve on.

Paineilmamarkkinat elää nyt isoa murrosta teknologian suhteen ja Tamturbo on tässä mukana ja tavoite olla yksi viidestä suuresta nimenomaan omassa tuoteluokassaan. Sekä toimittaen koko kompressoreita valituilla markkinoilla ja toimittamalla ydinkomponentit muille alan toimijoille joilla oma jakeluverkostonsa. Kompressorit ovat täysin etäseurannassa, joten huoltoja pystytytään ennakoimaan ja ylipäätään optimoimaan ja koneet tarkastamaan käymättä paikalla. Mahdollista myydä jopa paineilmaan liisarimenetelmällä.

Mukana oli myös enkelisijoittaja ja hallituksen puheenjohtaja Sami Somero, joka kertoi enempi sijoittajan näkökulmasta yhtiöstä kun itsekin siinä alkuperäisiä sijoittajia ollut ja joka kierroksella lisää sijoittanut.

Nyt siis tarvitaan rahaa laitteen viimeisiin testeihin, tilaustoimitusprosessin valmiiksi saattamiseen ja tottakai myyntityöhön. On siis käytännössä valmis tuote ja sille markkinat. Nyt pitää saada tuotanto käyntiin.

Tässä siis jotain mitä jäi päälimmäisenä mieleen. Päätin sijoittaa yhtiöön ja omassa mittakaavassani ihan merkittävästi ajatellen että on startup ja sen kanssa voi aina käydä myös huonosti. Mutta tässä erittäin hyvää se että käytännössä joka jamppa yhtiössä on myös omistajana joten on oikeasti omat rahat kiinni ja toimitusjohtajalla omien sanojensa mukaan kaikki kiinni. Että upotaan sitten samassa veneessä. Mutta tän kohdalla en usko että upotaan!

Tavoitteena listaus vuoteen 2021 mennessä.

Re: Tamturbo

ViestiLähetetty: 03.06.2015 23:33
Kirjoittaja Timba
Laitetaan vielä vähän lukujakin.

Eli tavoite vuonna 2021 kun listaustavoite on asetettu, on 100 miljoonan liikevaihto ilman palveluliiketoimintaa. Tämä on laskettu tehdyistä aiesopimuksista ja käydyistä vakavahenkisistä neuvotteluista sopimuksien suhteen ja tätäkautta näiden jakelijoiden realistisia myyntimääriä hakien. Tällöin liikevoitto olisi 20% luokissa ja marginaalit 50%. Tämä on siis alalla yleistä suuntaa kannattavilla yrityksillä ja siitä tuon hakeneet.

Tässä nyt siis Wall Streerin kautta mukaan pääsee 149 sijoittajaa tai sitten rahasto menee kiinni kun se 1.1 m ja risat on täynnä. On siis KY pohjainen tätä sijoitusta varten perustettava rahasto, eikä mikään suurempi pääomasijoitusrahasto joka sijoittaa eri yrityksiin. Tavoitteena oli muistaakseni että Juhannukseen mennessä vai oliko kesäkuun loppuun olisi tämä täynnä.

Ja jos sijoittaa 50.000 euroa voi sijoittaa suoraan Tamturbon osakepääomaan. Valitettavasti itsellä ei ihan tätä rahaa irronnut.

Mutta itse näen tässä kaikki mahdollisuudet tehdä rahaa ja olla mukana hienoa tuotetta tekevässä ja kehittävässä yhtiössä. Cleantech kuitenkin toimialanakin nyt tärkeässä asemassa.

Re: Tamturbo

ViestiLähetetty: 09.06.2015 21:37
Kirjoittaja Timba
Ja siis jatketaan yksinpuhelua senverran, että sunnuntaina tein tähän merkinnän. Että nyt on sitten katsottava tämä kortti maaliin asti kun sijoitus ei ole likvidi niin kuin nämä ei yleensäkään tuppaa olemaan.

Re: Tamturbo

ViestiLähetetty: 09.06.2015 21:52
Kirjoittaja Loftis
Voidaan jatkaa kaksinpuhelua. Pistin kans siivun talteen tätä.

Tästä tulee varmaan maan paras Tamturboa käsittelevä keskustelu!

Re: Tamturbo

ViestiLähetetty: 09.06.2015 22:43
Kirjoittaja Timba
Kyllä ja tähän asti ainut sellainen. Helposti paras siis. ;) No sitähän sää just sanoit...

Re: Tamturbo

ViestiLähetetty: 11.06.2015 15:22
Kirjoittaja Sajo
Mitäs kautta tähän pystyy sijottaan? Ei ainakaan mulle aukee mistä tuo wall streetin rahasto tän suhteen löytyy...

Entäs sitten löytyykö jollain vähän enemmän lukuja tästä? Minkä arvoseksi yritys tällä hetkellä arvotetaan ja minkälaisen siivun esim. 10ke sijotuksella voi yhtiöstä saada?

Timba, oliko tuolla tilaisuudesssa mitään puhetta tuosta patenttipuolesta?

Re: Tamturbo

ViestiLähetetty: 11.06.2015 16:47
Kirjoittaja Timba
Valuaatio oli tän kierroksen jälkeen ulkomuistista 5 miljoonaa euroa.

Ja kannattaa kysyä suoraan WS tuosta rahastosta. Se saattaa olla jo täynnä, mutta mistäpä minä voin mitään varmaksi tietää.


Ja patenteista oli puhe ja osassa tuotteista on patentti. Mutta sanoin että tällaisessa toiminnassa patentoimista on syytä aina harkita tarkoin, sillä patenttiprosessi itsessään pakottaa avaamaan tiedon miten tuote on tehty ja usein se saattaa jopa helpottaa kopioimista. Siis kun puhutaan teollisuustuotteen patentista valmistusmielessä.

Sanoivat kyllä että olisi vain hyvä jos tulisikin kilpailua niin se nopeuttaisi kenttää.

Laitan tästä jatkossakin infoa kun sitä sitten alkaa neljänneksittäin tulemaan.

Re: Tamturbo

ViestiLähetetty: 19.06.2015 11:34
Kirjoittaja Timba
Tamturboon sijoittavasta WS:n hallinnoimasta rahastosta oli alkuviikosta merkitty jo 80% ja tämä kk on tässä aikaa, eli täyteen tulee aikalailla varmasti. Siitä tulee sitten virallinen merkintäilmoitus vielä kun homma on paketissa.

Re: Tamturbo

ViestiLähetetty: 29.06.2015 21:55
Kirjoittaja Sajo
Nyt ois itekki tehty sijotusuran ensimmäinen sijoitus startuppiin. :) Täyteenhän tuo rahasto ilmeisesti tuli/tulee. WS heppukin oli hieman yllättyneen oloinen ks. rahaston suosiosta kun ei edelliset WS startup rahoitukset oo ilmeisesti kovin lähelle täyteen merkittyjä olleet.

Patentista selvis sen verran että ilmeisesti erittäin hyvin tehty patenttihakemus (jonkun patenttialan asiantuntijan kommentti) ja, jos käsitin oikein niin se liitty siihen kompressorin hallintaan/ohjaukseen. En osaa sit sanoo miten hyvin se kattaa sen öljyttömän teknologian.