Sivu 1/1

Testlab oy

ViestiLähetetty: 21.09.2016 15:07
Kirjoittaja gämbleri
Testlabilla on anti menossa Aroundissa. Nyt avainsanat paukkuvat, tässä olisi cleantechiä, internet of thingsiä ja robotiikkaa. Testlabin päätuote on Marecast, navigointihärpäke, joka laivaan asennettuna (ilmeisesti muutaman tunnin ja tonnin homma) kertoo paitsi reaaliaikaista jää- ja säätilannedataa niin auttaa tuomaan huomattavat noin 10% polttoainesäästöt laivan toimintaa ja reittiä optimoimalla. Yksittäisen aluksen kohdalla voidaan puhua jopa miljoonaluokan säästöistä vuosittain. Investointi ei maksa juuri mitään ja Testlab vetää siivunsa ottamalla osuuden syntyneistä säästöistä.

Hommaa voi hoitaa myös etänä, eli laivayhtiön konttorista voidaan kytätä, että kapteeni hoitaa hommansa taloudellisesti ja lisäksi parhaimmillaan tällä tekniikalla voidaan kai pyörittää laivaa ilman miehistöä.

Minusta tämä oli monessakin mielessä aika potentiaalinen viritys. Asiakkaitakin on jo tiedossa, koekäyttöjä on menossa. Kynnys ryhtyä asiakkaaksi on pieni, kun investointi on aika kevyt ja tuottaa välitöntä hyötyä. Finnlines, Tallink Silja, Containerships... Itämerelläkin on jo aika paljon laivoja, joihin tämän voisi myydä, maailmanlaajuisista markkinoista puhumattakaan. Annissa haetaan nyt rahaa, jotta tuotetta saataisiin vietyä eteenpäin.

http://testlab.fi/

Re: Testlab oy

ViestiLähetetty: 21.09.2016 19:22
Kirjoittaja Mufiking
Onko joku syy miksi Testlab Oy on valuaatiolla arvioituna selvästi kalliimpi kun verrataan liikevaihtoa ja voittoa Wärtsilän ostamaan Eniramin 43 miljoonalla, jolla liikevaihto oli osto hetkellä 10 miljoonaa? Testlabilla liikevaihto on noin 500k ja tappiota tehdään vieläkin.
Oletko siis itse sijoittanut kyseiseen firmaan ja miksi?

"Yhtiön tuoteratkaisujen kannalta lähimmät kilpailijat ovat Marorka ja Eniram (Wärtsilä osti Eniramin kesällä 43 miljoonan euron kauppahinnalla. Eniramin liikevaihto 2015 oli ~10 miljoonaa euroa ja tulos 0,2 miljoonaa euroa), jotka tuottavat myös energiatehokkuutta parantavia ratkaisuja merenkulkuun. MareCast® tarjoaa kuitenkin kilpailijoista poikkeavia ratkaisuja."

Re: Testlab oy

ViestiLähetetty: 21.09.2016 21:13
Kirjoittaja gämbleri
Merkitsin tänään pienen siivun, saapa nähdä saako sen vai ei, miten nyt annissa käy (jos saan koko merkintäni, tämä on koko salkusta 5 % luokkaa). Näen tämän vähän riskisijoituksena, jossa on potentiaalia aika paljon. Ymmärsin, että Eniram on aika kökkö tuote tähän verrattuna, eikä esimerkiksi vähennä polttoaineen kulutusta kuin muutamilla prosenteilla. Eniram ei myöskään tarjoa säätietoja, joka on yksi MareCastin isoista vahvuuksista.

Liiketoiminta on vasta alkamassa kunnolla, eli tämän hetken tulostiedoista en juuri välitä. Tässä vaiheessa on ymmärtääkseni tehty vasta testausta ja pilotointia. Finnlinesilla on 22 aluksen käyttöönottoprosessi menossa, Neste Oililla koekäyttö käynnissä ja sopimus marraskuussa kymmenestä aluksesta, Tallink Siljan kanssa koekäyttö menossa ja kuusi alusta tulossa ja niin edelleen – eli tulostakin on näköpiirissä. Yksi alus tuottaa jotain kymppitonneja kuussa Testlabille. Parikymmentä alusta, ja puhutaan jo hyvinkin puolesta miljoonasta kuussa.

Eli minusta tässä on alallaan potentiaalisesti voitokas tuote, joka on lisäksi todella helppo myydä – asennus tosiaan vie pari tuntia ja maksaa noin 3000 euroa per laiva. Kansainvälistä potentiaalia on ja tämä iskee hyvin isoihin trendeihin (ympäristöystävällisyys, robotisaatio).

Re: Testlab oy

ViestiLähetetty: 25.11.2016 16:39
Kirjoittaja Entinen pelimies
Moi Gämbler!

Samoilla linjoilla ollaan TestLabin suhteen. Itsekin lähdin mukaan ja satsasin sen mitä siihen väliin järkevästi irti sain. Omasta mielestäni tämä oli Privan/Aroundin paras kierros tähän mennessä. Toki Shaman Spirits voi myös yllättää, mutta TestLabin tuote on vaan aika pirun hyvä ja niinhän siinä on jo käynyt, että tämä todella suuri saksalainen konevalmistaja on ottanut TestLabin siipiensä alle.. eli exittiä odotellessa voisi tankata lisääkin jos sopivasti saa. Oma tuntuma on, että vähintään 10 kertaisena saadaan sijoitus takaisin, mutta se jää nähtäväksi. Turskaa siitä ei ainakaan tule :lol:

Re: Testlab oy

ViestiLähetetty: 26.11.2016 09:22
Kirjoittaja gämbleri
On joo. Shaman Spiritsistä tiedä, omat mieltymykset menee siinä kohdalla niin, että viinaan en sijoita (uhkapeleihin sijoittaminen on sen sijaan ihan helt okej).