Miten Suomen talous nousuun?

Vapaamuotoista keskustelua muusta kuin sijoittamisesta.

Valvoja: Ram

Miten Suomen talous nousuun?

ViestiKirjoittaja Timba » 16.04.2014 14:21

Tai oikeammin miten tämä raju syöksy korjataan? Tästä on esim. Pakkotoistolla väännetty eikä mihinkään tulokseen päästy. Tässä oli kyllä sellainen lista, että allekirjoitain KAIKKI kohdat jos ne KAIKKI oikeasti toteutuisi:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 30506.html


Odotellaanko tässä että Suomen AAA luokitus on ihan jotain muuta, lainahanat kiinni ja sitten muut määrää mistä me säästetään ja miten?

Jotenkin tämä tilanne on aivan sairas. Hätätilahallitus välittömästi kasaan ja tämä nykyinen puoluepelleporukka pois. Mitään muuta nyt ei tehdä kuin yritetä maksimoida omaa äänisaalista seuraavissa vaaleissa.
  • 0

Timba
 
Viestit: 686
Liittynyt: 11.02.2014 22:17
Paikkakunta: Jyväskylä
Reputation: 19

Re: Miten Suomen talous nousuun?

ViestiKirjoittaja Skeggis » 16.04.2014 17:55

Ihminen on tunnetusti tyhma ja ylpea eika tajua ennenkuin on jo liian myohaista. Suomalaisiin iskostettu paremmuudentunne ei myoskaan auta asiaa, kun valtaosa ihmisista vaan uskoo ja luottaa sokeasti, etta kylla se siita, ollaanhan me prkl Suomalaisia ja osataan mm. kaikki paremmin kun muut! Valitettavasti en usko muutokseen niin kauan, kun nykyiset vallassa olevat ikapolvet ovat paattamassa asioista. Liikaa pelissa kun on omat elakepaivat edessa ja ihmisilla ylipaataan on enemman, kuin mita ansaitsisivat. Kukaan ei halua myontaa, etta jarjestelma ei ole kestavalla pohjalla ja ehka ei ollakkaan niin hyvia kun kuvitellaan.

Onneksi tama oma sukupolveni (30-v ja koulutettu) alkaa olla jo sen verran kriittista ja kypsaa nykymenoon, etta muutoksen tuulet on ilmassa, pelkaan vaan etta liian myohaan. Tai sitten toinen puoli tasta omasta sukupolvestani, jotka suu vaahdossa ovat puolustamassa kaikenmaailman vihreita ja punaisia arvoja talouden kustannuksella, vievat voiton ja koko korttitalo romahtaa. Paastaan sitten ehka rakentamaan Suomea uudestaan seuraavalla sukupolvelle, onpahan itsellakin sitten syy muuttaa takaisin, kun voi alottaa pohjalta...

Jos nyt kuitenkin jostain ihmeen syysta hallitus loytaisi jarjen aanen ja alkaisi oikeasti tehda asioille jotain, niin en nae muuta keinoa kuin taydellinen suunnanmuutos talouspolitiikassa, ts. verot, julkinen sektori ja kaikenmaailman ylenpalttiset saannokset ja tuet alas, back to basics. Koska nykymenolla se talous ei nouse, painvastoin, miten se edes voisi nousta terveesti jos koko maassa ei vaan yksinkertaisesti kannata tehda mitaan, paitsi menna valtiolle toihin?

Helppohan se on taalta meren takaa toki huudella, mutta kun usko asioihin vaikuttamiseenkin on tassa samassa rytinassa mennyt aika pitkalti niin ei kylla politiikkaankaan hakeminen innosta kun tuntuu olevan ihan toivotonta...Vai olisiko aika valmis uudelle puolueelle?
  • 0

Skeggis
 
Viestit: 18
Liittynyt: 05.03.2014 19:24
Reputation: 0

Re: Miten Suomen talous nousuun?

ViestiKirjoittaja LaPa » 17.04.2014 09:28

Tässä Keken teesit:

http://www.talouselama.fi/uutiset/suomi ... n/a2243619

Komppaan Kekeä, jotain tarrtis tehdä, mutta löytyykö keneltäkään munaa?
  • 0

LaPa
 
Viestit: 246
Liittynyt: 23.02.2014 13:41
Reputation: 6

Re: Miten Suomen talous nousuun?

ViestiKirjoittaja Kingpin » 17.04.2014 10:10

Juuri eilen kuntosalin pukkarissa pohdittiin, että mitähän tässä tulee käymään. Keskiluokka alkaa varmasti jossain vaiheessa helisemään. Mitä sitten käy? Kyllä maksumiehen rooli alkaa jossain vaiheessa ottamaan aivoon.
  • 0

Make up your mind and call me then.
Avatar
Kingpin
 
Viestit: 2258
Liittynyt: 10.02.2014 23:11
Reputation: 258

Re: Miten Suomen talous nousuun?

ViestiKirjoittaja Timba » 18.04.2014 10:35

Kyllä tässä senverran jo aivoon ottaa että jos joku tarjoutuu korjaamaan auton ilman kuittia, siihen suostun. Jos joku tuo mulle kaljat Virosta, ne ostan kaverilta ennemmin kuin kaupasta jne. Ei varmasti ole moraalista eikä varmasti ole oikein, mutta mitä sitten? Onko meidän päättäjien toiminta oikein meitä kansalaisia kohtaan? Ei ole, vaan kaikki maksimoi oman aatteensa toteutta mista ja omaa äänisaalistaan seuraavissa vaaleissa. Paskat kokonaisuudesta.

Ei paljon kiinnosta enempää maksaa veroja. Joka ikinen vero nousee koko ajan ja rahat häviää kankkulan kaivoon. Joka ikisestä palkasta menee verot, meidän kahdella autolla ajetaan. lähemmäs 40 tkm vuodessa jne. Just rakensin ja maksoin pelkkiä alveja varmaan 60.000 euroa jne jne jne.
  • 0

Timba
 
Viestit: 686
Liittynyt: 11.02.2014 22:17
Paikkakunta: Jyväskylä
Reputation: 19

Re: Miten Suomen talous nousuun?

ViestiKirjoittaja Nurmituomas » 21.04.2014 11:37

Suomen talous olisi helppo nostaa. Ainoa mitä pitäisi tehdä olisi vapauttaa talouden käsijarrut. Esimerkiksi juuri tälläkin hetkellä tuhannet ellei kymmenet tuhannet ihmiset haluaisivat rakentaa mökin tai talon tai harrikka kopion tai jotain. Mutta byrokratia, rakennuslupien saamisen ongelma, kaavoitus, verotussäännöt ajoneuvojen valmistusta vastaan jne estävät tälläiset haaveet ja ovat tappaneet ihmisten halun yrittää.

nyt ollaan tilanteessa, jossa kunta/valtiosektori itse asiassa yrittää kaikin keinoin estää talouden pyörimistä ja uuden rahan syntymistä. Miettikää ihan piruuttanne paljonko taloudellista aktiviteettia tapetaan yhdellä alasammutulla mökkiprojektilla! Matkat mökkityömaalle, kaivinkonehommat(kotimaista), maan-ajo(kotimaista), jätevesijärjestelmät(kotimaista), sähkötyöt(kotimaista), putkityöt(kotimaista), itse mökkipakettien valmistus(kotimaista), takan muuraus(kotimaista). Laiturisysteemit(kotimaista). Siis tällä tää maa pyörii tai sitten ei pyöri. Ja nyt ei siis pyöri.

Itse haluaisin esim rakentaa moottoripyörän, haaveilin siitä vuosikymmeniä, kunnes olen jostain syystä luopunut siitä unelmasta. Ja miksi, koska yhteiskunta on tappanut sen mun unelman. Jokainen osa jonka laittaisin siihen pyörään verotettaisiin raskaasti, joten lopputulos olisi, että jokainen osa pitäisi valita niin huono kuin mahdollista, että vero jäisi pieneksi. Eli lopputulos olisi huono, ja sitten ihmetellään miksi suomesta ei ole tullut koskaan automerkkejä tai moottoripyöriä, mutta jokainen sektori joka ei ole verotettu hengiltä on menestynyt, raktoreita, veneitä, kelkkoja, joka ikinen sektori on pohjoisesta sijainnista huolimatta toiminut, jos se sektori ei ole verotettu hengiltä.

Aina ihmetellään miksi Nokia tuli suomesta? Se tuli sen takia, koska mikään muu ei voinut nousta suomesta! Se oli hajuton ja mauton ja sitä kohtaa ei huomattu verottaa hengiltä.

NT
  • 0

Nurmituomas
 
Viestit: 37
Liittynyt: 08.03.2014 18:12
Reputation: 0

Re: Miten Suomen talous nousuun?

ViestiKirjoittaja Yariko » 27.05.2015 12:52

Tänäänhän nyt vihdoin kerrotaa tarinaa millainen uudesta hallituksesta tulee, saas nähdä saadaanko sillä talous nousuun, vai onko taas yhtä suurta teatteria koko tuleva hallituskausi. Sipilän johtamat hallitusneuvottelut ainakin mediassa näyttävät tehokkailta ja poikkeuksellisen paljon sitä "tekemisen meininkiä" tuntuu olevan mukana. Yhtään en epäile etteikö Sipilä oikeasti haluaisi saada muutoksia aikaan ja muuttaa tuota puolue-keskeisyyttä enemmän siihen suuntaan, että yritetään oikeasti puhaltaa yhteen hiileen, eikä tapella samoista asioista vuosi toisensa jälkeen ilman tulosta. Hyvänä esimerkkinä tästä lienee tuo yhden kuukauden avokonttorijakso hallituksen kesken, jossa todennäköisesti yritetään luoda yhteishenkeä tai sitten villejä nyrkkitappeluita puolueiden kesken.

Kauheasti on puhuttu mediassa haittaverojen nostamisesta, pieni- ja keskituloisten tuloveron kevennyksistä, sekä kipeistäkin leikkauksista, mutta kohtahan sitä virallista informaatiota saadaan. Varmaa lienee kuitenkin se, ettei 10 miljardin säästöjä nyhjäistä tyhjästä, kunhan ei vain sahattaisi koko valtion omaa oksaa leikkauksilla.
  • 0

"Where you want to be is always in control, never wishing, always trading, and always, first and foremost protecting your ass" -Paul Tudor Jones
Avatar
Yariko
 
Viestit: 164
Liittynyt: 24.02.2014 20:55
Reputation: 6

Re: Miten Suomen talous nousuun?

ViestiKirjoittaja Yariko » 30.05.2015 00:49

Sipilän haastattelu YLEn A-studiossa - YLE AREENA

Uusi hallitus nimitettiin ja seuraavat neljä vuotta näyttää mitä saadaan oikeasti aikaan. Mediassa ja sosiaallisessa mediassa ehkä mielestäni liikaa keskitytty haukkumaan uuden hallituksen laatimaa suunnitelmaa, kun taas samalla on mallikkaasti sivuutettu se missä tilassa Suomi on. Toivoa sopii että AY-liikeiden kanssa saadaan aikaiseksi tuo yhteiskuntasopimus nyt uusissa neuvotteluissa, jotta tuo parempi vaihtoehto tuosta laaditusta suunnitelmasta toteutuisi ja saataisi kasvua aikaiseksi.

Eniten ehkä pelottaa oppositio, jossa Ahrinmäet ja kumppanit haluaisi vain lisätä "hyväosaisten" ja yritysten verotusta, jotta varmasti saataisi pääomaa, yrityksiä ja yrittämistä pois Suomesta. Täytyy vain toivoa ettei oppositio lähde lyömään liikaa kapuloita rattaisiin, mikäli nuo AY-liikeet kuitenkin saataisi lähtemään mukaan.

Mielestäni Sipilän hallituksella on ihan pätevän oloinen suunnitelma, jolla voisi hyvinkin saada Suomen kasvu-uralle. Toivottavasti Sipilän tavat luoda yhteisvastuuta ja sitoutumista yhteisiin päätöksiin riittää siihen, että koko paketti saataisi kokonaisuudessaan ajettua läpi. Ehkä tärkeintä mitä hallituksen ja koko eduskunnan pitäisi saada viestitettyä koko kansalle, on se, ettei hyvinvointivaltiota voida ylläpitää loputtomasti, jos velkaantuminen kasvaa ja jatkuu. Suunnitellut leikkaukset ovatkin selkeä viesti siitä, ettei nykytasokaan ole enään kestävällä pohjalla millään tapaa nykyisten talousennusteiden valossa.

Hyvänä pidän yhteiskuntasopimukseen kuuluvia verohelpotuksia, jotka uskoisin olevan selkeä merkki koko kansalle toteutuessaan, että jotain saadaan aikaiseksi ja työnteosta ja -teettämisestä tehdään pitkästä aikaa kannattavampaa. En myöskään usko että verohelpotukset jäävät tuohon vaa kasvua saavutettaessa jatketaan verotuksen hienosäätöä kannattavampaa suuntaan arvonlisäverosta lähtien ja samalla pystytään palauttamaan hyvinvointivaltion tasoa pikkuhiljaan.

Paljonhan tuohon suunnitelmaan olisi voinut vielä lisätä, esim. eläkekattoa yms. pieniä viilailuja, jolla saavutettaisi kasa lisää pieniä puroja millä saataisi lisää suuria säästöjä ja helpotettua työnantajien taakkaa, mutta ehkäpä nämä ja muut mahdolliset lisä parannukset Suomen talouteen tulevat myös aikanaan.

Kauheasti kyllä joutuu toivomisen varaan jättämään, kun aikaisemmat kokemukset viime hallituskausilta ei ole kauheaa luottoa talouskasvun saavuttamiseksi kasvattanut. Onhan tässä nyt ollut alusta asti ihan erillainen meininkin kun asiota ei ole ollut viemässä eteenpäin paatunut iki-poliitikko vanhoilla kaavoilla, vaan suhteellisen tuore poliitikko, jolla on laajaa kokemusta yritysmaailmasta ja sen johtamisesta. Toivottavasti tämä näkyy myös erillaisena ja aikaansaavana hallituskautena, jossa ei ajeta vain puolueiden omia etuja, vaan koko maan etua.
  • 0

"Where you want to be is always in control, never wishing, always trading, and always, first and foremost protecting your ass" -Paul Tudor Jones
Avatar
Yariko
 
Viestit: 164
Liittynyt: 24.02.2014 20:55
Reputation: 6


Paluu Yleistä

Paikallaolijat

Rekisteröityneet käyttäjät:
Bing [Bot]
cron
Reputation System ©'