Sijoitusalan työpaikat

Vapaamuotoista keskustelua muusta kuin sijoittamisesta.

Valvoja: Ram

Sijoitusalan työpaikat

ViestiKirjoittaja Yariko » 28.04.2014 19:21

Aattelin availla tälläisen langan, kun ei varsinaisesti liity tuohon "Työ ja koulutus" -threadiin. Kaipa tätä voisi jonkinlaisen rekry-sivuna pitää jatkossa, jos joku innostuu työpaikkoja alalle tarjoamaan tai tipsejä heittelemään, mikäli sattuu jotain kuulemaan tai näkemään. Poistellaan kuitenkin tarvittaessa keskustelu, jos nähdään tarpeettomaksi.

Itselleni kävi nyt vähän kehnommin ja näillä näkymin olen ilman duunia kesän, ellei myöhemmin vielä tärppää. Olen tässä vähän epätoivoisena jo ajatellut että kokeilisin kepillä jäätä ja lähettelisin avoimia hakemuksia sijoitusalan yhtiöihin. Suurimpiin voisi yrittää IT-hommien kautta ja rivien välistä sitten hakea myös vähän tehtäviä, jotka ovat lähempänä kaupankäyntiä. Pienempiin lienee paras vain yrittää voidella hakemus siihen malliin, kuinka paljon sijoitusalan tehtävät kiinnostavat jne. koska heillä tuskin IT-osastoa on erikseen.

Huono hommahan tässä on se, että opintoni ovat pääasiassa teknisiä (lentokonetekniikka - ammattikoulu, tietoliikennetekniikka - insinööri/AMK kesken), eli ei mitään kovin talouskeskeisiä. Sijoitustoiminnassakin pääasiassa mielenkiinto on kohdistunut suoriin osakeostoihin, joten muut sijoitusinstrumentit on melko vieraita. Omista sijoituksista muodostuva "track-recordikin" on aika lyhyt ja turhan monipuolinen, muutaman vuoden aikana on tullut voittojakin kerättyä, mutta aina tullut yritettyä jotain uutta ja jännittävää, veivi-yritykset sitten useimmiten vienneet pitkälti +/- 0 tilanteeseen. Toisaalta positiivisenahan joku tuon voi nähdä, että kokemusta on omalla rahalla, eikä vain kaupankäyntiä "paperilla" ns. feikkirahalla.

Haluasinkin nyt kovasti listaa sijoitus/rahoitus/varainhoidon -alan yrityksistä.

Mitä nyt itse äkkiä keksin päässäni, jos ei perus pankkeja lasketa:

Mandatum Life (Sampo)
Evli
Selingson & Co.
FIM
Alexandria
Suomen Pankkiiriliike
Icecapital

Tästäkin varmasti monia ja itsestäänselviä puuttuu, jotka pitäisi tietää, sekä kasa pienempiä, jotka pyörii huomattavasti pienemmällä porukalla, joten lisäillä saa! Pääasiassa Helsinki, Päijät-Häme, Kymenlaakso alueet onnistuvat suht kivuttomasti. Helsingissähän suurin osa mahtaa majailla.

Ja onko mitään näitä "turhempia" koulutuksia, kuin yliopisto-opinnot joita työnantajat mahdollisesti arvostavat jos koulutusta mietitään. Tavallinen pulliainenhan voi periaatteessa noi APV1 ja APV2 tutkinnot suorittaa, mutta onko ne sen arvoisia? Vai onko se vain enemmän kiinni siitä, että on mielenkiintoa oikeasti alaa kohtaan, eikä niinkään koulutuksesta?

Keskustelua saa myös mielellään käydä ihan omakohtaisista kokemuksista alan työpaikoista ja työnantajista, jos sellaisia on.

Oma plääni nyt kiilautua alalle ja vielä kesäduunin kautta näin myöhään on ehkä aika utopinen, mutta eipä tässä nyt mahda olla aikaa muuhun, kuin yrittää edes jotain kehitellä. Myös tuo, että IT-alan kautta hakeutuisi sijoitusalalle töihin on ehkä vähän villi ajatus, mutta pitäähän se taloon päästä sisälle ensin.
  • 0

"Where you want to be is always in control, never wishing, always trading, and always, first and foremost protecting your ass" -Paul Tudor Jones
Avatar
Yariko
 
Viestit: 164
Liittynyt: 24.02.2014 20:55
Reputation: 6

Re: Sijoitusalan työpaikat

ViestiKirjoittaja Kingpin » 29.04.2014 09:34

Suosittelen myös koittamaan josko sais Inderesiltä ainakin jotain harkkari- tai projektiluonteista hommaa. Nuoria jätkiähän siellä on sekä perustajistossa että töissä. Mä en osaa sanoa noista muista kouluista... Itsehän otan KTM paperit ulos jossain vaiheessa. Tuntuvat pakolliselta pahalta, kun tässä kuitenkin pian seitsemän vuotta on osakekauppaa tehnyt ja viimeiset pari vuotta varsin aktiivisesti ja erittäin menestyksekkäästi. Noh, ei se päämäärä vaan se matka... Eikun.

FIMillä ja Inderesillä ovat vaikuttaneet asiallisilta ja olenkin ajatellut, että josko niihin molempiin itsekin laittaisi hakemusta. En vaan ole saanut aikaan.

Niin ja ja jos varsinaista työtä haluat tässä ketjussa hakea, niin varmaankin enemmän speksejä tarvittaisiin. Kunhan tämä foorumi kasvaa, niin eiköhän tänne saada vähän työnhaku ja -tarjoamisprosesseja kasaan.
  • 0

Make up your mind and call me then.
Avatar
Kingpin
 
Viestit: 2258
Liittynyt: 10.02.2014 23:11
Reputation: 258

Re: Sijoitusalan työpaikat

ViestiKirjoittaja Nurmituomas » 29.04.2014 12:44

en kyllä itse näe hirveää ongelmaa teknisestä koulutuksesta, koska treidaus on melko teknistä, samoin kuin moni analysointi. Tulevaisuudessa tietokoneiden merkitys tulee vain kasvamaan.

mutta luulen, että pitäisi pystyä osoittamaan melko suuri tietotaito sijoitus ja treidausmaailmasta, sellainen joka on kehittynyt oman mielenkiinnon kautta. Muutamassa vuodessa aktiivisesti treidaava, sijoittava tai muuten kiinnostunut pystyy oppimaan markkinoista ja eri instrumenteista jopa enemmän kuin joku sijoitusalan leipäpappi.
  • 0

Nurmituomas
 
Viestit: 37
Liittynyt: 08.03.2014 18:12
Reputation: 0

Re: Sijoitusalan työpaikat

ViestiKirjoittaja ttr » 01.05.2014 13:38

Nurmituomas kirjoitti:en kyllä itse näe hirveää ongelmaa teknisestä koulutuksesta, koska treidaus on melko teknistä, samoin kuin moni analysointi. Tulevaisuudessa tietokoneiden merkitys tulee vain kasvamaan.


Olen samaa mieltä, etenkin matematiikan osaaminen korostuu, kun niitä kaikenmaailman ohjelmia algoritmeja koodailee. Tiedän monia teknisen alan ihmisiä, jotka ovat vaihtaneet esim. vakuutusyhtiöihin rakentamaan erilaisia matemaattisia työkaluja. Tämä ei tietysti taida olla sama asia kuin rahastojen hallinnointi. Mutta pointtina se, että on mahdollisuus saada jalka oven väliin sitäkin kautta. En tosin tiedä, kuinka paljon esim. Alexandrian salkunhoitajat luovat omia sijoitustyökaluja.

Luulisin, että ainakin jossain vaiheessa ongelmaksi muodostuu muodollisen pätevyyden osoittaminen. Tuntuu, että monasti diplomi seinällä on tärkeä asia, ja kyllähän se ainakin jollain tasolla kertoo henkilön ammattitaidosta. Etenkin nyt kun tiedotusvälineet ovat pullollaan kaikenmaailman valelääkäreitä. Toki motivoituneelta ihmiseltä opiskelu työn ohessa onnistuu, parhaassa tapauksessa vielä työnantajan rahoilla :)
  • 0

ttr
 
Viestit: 831
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 33


Paluu Yleistä

Paikallaolijat

Rekisteröityneet käyttäjät:
Ei rekisteröityneitä käyttäjiä
cron
Reputation System ©'