Nalle Wahlroosin Ykkösaamun haastattelu 9.5.2015

Vapaamuotoista keskustelua muusta kuin sijoittamisesta.

Valvoja: Ram

Nalle Wahlroosin Ykkösaamun haastattelu 9.5.2015

ViestiKirjoittaja Yariko » 09.05.2015 12:56

Ykkösaamu - Yle Areena - Vieraana on Sammon, UPM:n ja Nordean hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos.

Nallella paljon hyviä pointteja varsinkin Suomen talouden suhteen, suosittelen kattomaan tuon läpi.

Nalle nähtävästi suhteellisen tyytyväinen Britannian vaalien tulokseen. Konservatiivienemmistö vaatineen EU:lta muutoksia, sillä EU:ssa mukana olemisesta järjestetään kansanäänestys Britanniassa, jonka Nalle näkee itse hyvänä ja hyvin todennäköisenä sitä, että EU taipuu mielyttämään Brittejä.

Lisäksi Nalle aika vahvasti toi esille sen, että Suomea on tuhottu viimeisimmän hallituskauden aikana ja veroja vain nostettu. Samalla toi esille sen, että Suomi on rypenyt pohjassa, kun ympärillä on kasvua maailmantaloudessa. Vahvasti tuo Wahlroos on työn korkeaa verottamista vastaan ja näkisi matalemman verotuksen hyvänä, tuloista riippumatta. Lisäksi hieman "yllättäen" Wahlroos on rikkaiden kasvavaa verottamista vastaan mm. pääomaverotuksen kautta, sekä ei pidä nykyistä perintöveroa hyvänä, eikä suunniteltua "jäähyväisveroa" järkevänä. Wahlroos pelkääkin että verotus kannustaa lähinnä lähtemään pois Suomesta, varsinkin nuorempien osaajien osalta, joiden olisi tarkoitus rakentaa tulevaisuutta Suomessa, eikä ulkomailla.

Verotuksessa tuo Wahlroossin ajatusmaailma tuntuu mielestäni olevan järkevä, lasketaan verotusta sieltä, mihin ihmisiä halutaan (TYÖ) ja verotetaan sitten enemmin alkoholia ja tupakkaa, joista ihmisiä ehkä haluttaisi pois. Autoverotuksen Nalle jätti työn ja tupakan verotuksen väliin, eli rivien välistä ymmärtäisin, että autoveron laskeminen auttaisi ihmisiä töihin Nallen mukaan, joka nyt on melko loogista ja luulisi eduskunnassakin ihmisten tajuavan tämän.

Suhteellisen hyvinmielin Wahlroos näyttäisi suhtautuvan Sipilän johtamaan hallitukseen (poislukien jotkin lievät erimielisyydet esim. innovaatiorahastoon liittyen). Nalle kuitenkin toivoisi, että valtio pyrkisi pois tuottamasta kaikkia palveluita itse ja turvautuisi enemmän yksityiseen sektoriin, josta palvelut voitaisi ostaa sen sijaan, että ne tuotettaisi itse ja kasvatettaisi julkisensektorin menoja.

Pitkälti myös Wahlroos tuntuisi olevan sen kannalla että mm. työn verotuksella ja eläkejärjestelyillä kannustettaisi ihmisiä jäämään töihin pitemmäksi aikaa. Suomessa kuitenkin Wahlroosin mukaan tehdään paljon vähemmän töitä kuin esimerkiksi Ruotsissa ja Saksassa.

Paljon hyviä pointteja, kovaa ja suoraa kritiikkiä nykyistä talouspolitiikkaa vastaa maassamme. Itselläni ei kauheasti ole erimielisyyksiä Wahlroossin kanssa ole ja toivonkin, että Wahlrooseja ja kumppaneita kuunneltaisi varsinkin nyt uudessa hallituksessamme, jotta saataisi taas Suomi nousuun ja pidettyä pääoma maassamme, eikä ajettua sitä vain pois verotuksella.

Wahlroos Ylellä: Kaikkien verotusta on alennettava Suomessa – pelkona lahjakkaiden pako ulkomaille

Wahlroos: Euroopassa näyttää vähän valoisemmalta

Wahlroos: Suomalaiset tekevät toiseksi vähiten töitä maailmassa
  • 0

"Where you want to be is always in control, never wishing, always trading, and always, first and foremost protecting your ass" -Paul Tudor Jones
Avatar
Yariko
 
Viestit: 164
Liittynyt: 24.02.2014 20:55
Reputation: 6

Re: Nalle Wahlroosin Ykkösaamun haastattelu 9.5.2015

ViestiKirjoittaja LaPa » 09.05.2015 20:03

Katsoin Wahloorsin haastattelun, nalle puhui taas kerran asiaa ja toivon, että nykyiset poliittiset päättäjätkin katsovat sen ja ottavat nallen kommenteista koppeja/oppia. Jos Suomi olisi yritys ja Wahlroos nimitettäisiin hallituksen puheenjohtajaksi niin uskoisin että rupeisi tapahtumaan ja nopeasti. Nalle on saanut paljon hyvää aikaan Sammossa, Nordeassa ja UPM:ssä , joten eiköhän yksi Suomikin saataisi nallen opeilla nousuun. Voisi jopa käydä niin, että velkaantuminen loppuisi ja kaikki Suomalaiset alkaisivat saamaan kasvavia osinkotuloja :D
  • 0

LaPa
 
Viestit: 246
Liittynyt: 23.02.2014 13:41
Reputation: 6

Re: Nalle Wahlroosin Ykkösaamun haastattelu 9.5.2015

ViestiKirjoittaja Yariko » 09.05.2015 20:32

LaPa kirjoitti:Jos Suomi olisi yritys ja Wahlroos nimitettäisiin hallituksen puheenjohtajaksi

Hehe, uskonkin että tuo lievä Sipilämyönteisyys Wahlroosin puheissa johtuu pitkälti tuosta, että tulevan hallituksen pääjehuna on nyt mies, joka on insinööriyden lisäksi myös kunnostautunut yritysmaailmassa. Toivoa sopii ettei vanhoja virheitä toisteta tällä hallituskaudella:

– Tuolloin valittiin linja, että neuvoja ei kuunnella. Nyt on neljä vuotta menetetty ja tehty varsin monta ja varsin huonoa ratkaisua, joilla muun muassa verotusta on kiristetty. Siksi on nyt epäoikeudemukaista kysyä jotain ihmereseptiä, joka puolessa vuodessa korjaisi kaiken tämän.

-Wahlroos
Lähde


Jännä hallituskausi tulossa ja hieman pelonsekaisin tuntein odotan kuka saa mm. valtiovarainministerin salkun, ei kauhean päteviä nimiä tule nimittäin mieleen. Toivottavasti kuitenkin tuntuvia ja järkeviä muutoksia saataisi aikaan, että pääsisi vielä nuorella iällä niiden vaikutuksista nauttimaan itsekkin.
  • 0

"Where you want to be is always in control, never wishing, always trading, and always, first and foremost protecting your ass" -Paul Tudor Jones
Avatar
Yariko
 
Viestit: 164
Liittynyt: 24.02.2014 20:55
Reputation: 6

Re: Nalle Wahlroosin Ykkösaamun haastattelu 9.5.2015

ViestiKirjoittaja gämbleri » 09.05.2015 21:23

Jännä tilanne kyllä, noin lähtökohtaisesti persukeko-hallitus ei hirveästi ilahduta, mutta toisaalta Sipilä vaikuttaa sellaiselta kaverilta, joka saa asioita aikaiseksi. Kunhan ei hirveästi kurjistettaisi huono-osaisimpien asemaa ja leikattaisi liikaa ennaltaehkäisevästä mielenterveystyöstä ja koulutuksesta yms. asioista, joista säästämällä tehdään pitkällä aikavälillä kallista vahinkoa, niin ei tämä välttämättä mikään ihan katastrofaalinen neljä vuotta ole.
  • 0

gämbleri
 
Viestit: 164
Liittynyt: 23.03.2015 16:03
Reputation: 6


Paluu Yleistä

Paikallaolijat

Rekisteröityneet käyttäjät:
Google [Bot]
cron
Reputation System ©'