Pariisin terrori-iskut

Vapaamuotoista keskustelua muusta kuin sijoittamisesta.

Valvoja: Ram

Pariisin terrori-iskut

ViestiKirjoittaja Yariko » 14.11.2015 12:57

Viime illalla ja yöllä Pariisissa on taas vaihteeksi vähän paukahdellu ja räjähdellyt.

Ainakin 120 ihmistä on kuollut terrori-iskuissa Pariisissa - YLE

Pariisin terrori-iskut kartalla - YLE

Eipä nämä iskut itseäni sikäli taas yllätä, mutta toisaalta kyllähän nykytilanteessa aina vähän huolestuttaa, että onko tämäkin vasta alkua. Epäilen, että Suomessa samanlaisia iskuja tullaan näkemään ihan hetkeen, varsinkin jos näpit pidetään erossa lähi-idän tilanteesta. Aika varmastihan iskut ovat suoria vastaiskuja Ranskan ilmaiskuihin Syyriassa. Venäjällekin annettiin suurella todennäköisyydellä palautetta heidän agressiivista toimistaan Syyriassa aika nopeasti (YLE).

Toisaalta enpä tiedä kannattaako Euroopan sietää enään tälläistä tillannetta ja pitäisikö lyödä hyntyyt yhteen ja pyyhkiä ongelma maailmankartalta yhdessä pois vai vetäytyä ja antaa asian olla. Uskonnolisten radikalistien oma idealogia tosin tulee jatkossakin koskettamaan Eurooppaa, niin epäilen vahvasti että tuo totaallinen vetäytyminen mikään kestävä ratkaisu olisi tilanteen kannalta. Tosiasiahan on, ettei ongelmaa ole helppoa pyyhkiä lopullisesti pois kun kyse ei ole mistään virallisesta valtionvallasta ja verkosto on todennäköisesti levinnyt ympäri maailmaa.

Samalla kun Eurooppaan valuu miljoonia pakolaisia niin hankala kyllä uskoa, että sieltä välistä pystyttäisi kaikki sekaan heitetyt radikalistit poimimaan välistä, saatika estämään täysin, ettei myöhemmin nuoret pakolaiset radikalisoidu (kuten Suomestakin on lähtenyt ISIS:n riveihin väkeä - YLE).

Noh, loppukevennykseksi nyt kuitenkin "strong buy": Lockheed Martin, General Dynamics, Boeing ja kaipa se Bittiumikin teoriassa hyötyy tilanteesta ennemmin kuin kärsii.

Eiköhän tilanne oo vuodenvaihteeseen mennessä unohdettu.

Edit: Korjattu kirvotusvirve taikka kaks
  • 0

Viimeksi muokannut Yariko päivämäärä 14.11.2015 15:44, muokattu yhteensä 1 kerran
"Where you want to be is always in control, never wishing, always trading, and always, first and foremost protecting your ass" -Paul Tudor Jones
Avatar
Yariko
 
Viestit: 164
Liittynyt: 24.02.2014 20:55
Reputation: 6

Re: Pariisin terrori-iskut

ViestiKirjoittaja Kingpin » 14.11.2015 14:16

Yariko kirjoitti:Eiköhän tilanne oo vuodenvaihteeseen mennessä unohdettu.


En usko että on unohdettu, koska näitä alkaa valitettavasti tulla kiihtyvällä tahdilla. Suomessakin on tällaiseen kykeneviä ryhmiä ja pelkään pahoin, että on vaan ajan kysymys että paukkuu...

"Supo seuraa tällä hetkellä noin 300 henkilöä, joilla on yhteyksiä islamistisiin ääriryhmiin ja taisteluihin. "

http://yle.fi/uutiset/supo_turvapaikanhakijoista_merkittavia_vaikutuksia_suomen_turvallisuudelle__tulijoilla_kytkoksia_vakivaltaisiin_ryhmiin/8428033

Lisäksi on suuret määrät laittomasti maassa olevia, joista ei tiedetä mitään.
  • 0

Make up your mind and call me then.
Avatar
Kingpin
 
Viestit: 2258
Liittynyt: 10.02.2014 23:11
Reputation: 258

Re: Pariisin terrori-iskut

ViestiKirjoittaja Yariko » 14.11.2015 16:03

Kyseessä on kyllä kooltaan sen luokan isku, ettei asiaa välttämättä täysin voida painaa unholaan, ilman että siihen reagoitaisi kunnolla, myönnetään. Tavallaanhan tämä tarjoaa poliittisestikin hyvän paikan auttaa Eurooppa, Yhdysvaltoja ja Venäjää painimaan enemmän yhteisen asian eteen. Tällöin mm. Ukrainaakin pystyttäisi jälkipyykeissä sitten selvittämään rauhanomaisesti, sekä samalla heräämään siihen, ettei NATO vs. Venäjä ole ehkä se suurin ajankohtainen uhka. Toivotaan kattavaa yhteistyötä maailmanlaajuisesti ongelman ratkomiseksi.

Tottahan tuo on että pohjoismaita myöten tuota porukkaa löytyy ketkä pystyvät ja joilla varmasti on resurssitkin olemassa jo vastaaviin iskuihin. Onneksi ko. väki on kuitenkin enemmän tai vähemmän nukkuvaa, joilla ei ainakaan toistaiseksi ole kai ollut syytä toteuttaa iskuja. Voihan se toki olla, että jos (toivottavasti "kun") Eurooppa alkaa tekemään kunnolla jotakin terrorismin eteen, niin toteutetaan useita yhtäaikaisia iskuja Euroopassa heti kättelyssä. Toisaalta olen antanut ainakin itseni ymmärtää, ettei mm. viranomaiset Suomessa nyt ainakaan aivan typeriä ole, mitä tulee yleiseen turvallisuuteen ja uhkakuviin. Sen puoleen ainakin voi olla kohtuu turvallisin mielin mikäli Suomikin lähtee terrorismin vastaisiin operaatioihin mukaan.
  • 0

"Where you want to be is always in control, never wishing, always trading, and always, first and foremost protecting your ass" -Paul Tudor Jones
Avatar
Yariko
 
Viestit: 164
Liittynyt: 24.02.2014 20:55
Reputation: 6

Re: Pariisin terrori-iskut

ViestiKirjoittaja laika » 14.11.2015 19:42

Oli hirveetä herätä aamulla tällaseen uutiseen! Voimia Ranskalle!

En usko myöskään, et tämä unohtuu nopeasti. Nyt on kyseessä jo niin iso terrori-isku, verrattuna vaikka charlie hebdon iskuun. Toivottavasti yhteistyö kykyä venäjä-usa-eurooppa akselilla löytyy ongelmien ratkaisuun.
  • 0

laika
 
Viestit: 522
Liittynyt: 03.03.2014 19:55
Reputation: 45

Re: Pariisin terrori-iskut

ViestiKirjoittaja kapteeni » 14.11.2015 22:50

Kyllä pitää olla "kotona sängyn pohjalla" aina kun on joku merkittävä päivämäärä .. .. ... joka tietää pahaa

Tuli mielen jenkkien "hätä nr" päivämäärä 14 vuotta sitten ja nyt sitten oli pahaenteinen viikonpäivä ja tietenkin se päivämäärä .. ..

Mitähän ne hullut keksii seuraavaksi ? kohta ei tohdi kirjoittaa mitään mikä viittaa johonkn ...

Huh mihin tämä rauha ja turvallisuus on oikein kadonnut?

Aino pakkaa jo matkalaukkuja ja onneksi lento on suoraan aurinkorannalle ilman välilaskuja

Tsemppiä ja myötätuntoa

Siirretty Bittium-ketjusta tänne -Kingpin
  • 0

kapteeni
 
Viestit: 60
Liittynyt: 27.04.2015 19:43
Reputation: 0

Re: Pariisin terrori-iskut

ViestiKirjoittaja Ram » 28.11.2015 04:25

Toisenlainen näkökulma maailman levottomuutta miettiville: Ihmiskunta elää juuri nyt rauhanomaisinta aikaa ehkä koskaan. Sotia on vähemmän ja niissä kuolee vähemmän ihmisiä, kun verrataan vaikkapa keskiaikaan. Myös väkivaltarikollisuus on vähentynyt huomattavasti ja jatkaa laskuaan.

Tiedonvälitys sen sijaan... Se on tehokkaampaa kuin koskaan ennen ihmiskunnan historiassa.

http://www.slate.com/articles/news_and_ ... ceful.html
  • 0

Ram
 
Viestit: 131
Liittynyt: 24.02.2014 12:55
Reputation: 2

Re: Pariisin terrori-iskut

ViestiKirjoittaja Timba » 28.11.2015 13:20

Tuo on Ram kyllä täysin totta. Jokainen rasahdus tulee tietoon koko pallolla hetkessä.

Ja enempi taitaa olla tuota äärijärjestöjen toimintaa tänäpäivänä kuin valtioiden välistä. Mutta ei tämä viimeaikojen kehitys ole mitään kovin hyvääkään ollut..
  • 0

Timba
 
Viestit: 686
Liittynyt: 11.02.2014 22:17
Paikkakunta: Jyväskylä
Reputation: 19


Paluu Yleistä

Paikallaolijat

Rekisteröityneet käyttäjät:
Majestic-12 [Bot]
cron
Reputation System ©'