Verotus

Vapaamuotoista keskustelua muusta kuin sijoittamisesta.

Valvoja: Ram

Verotus

ViestiKirjoittaja KasperKartola » 02.02.2016 19:37

Olen aloittamassa osakesijoittamista ja haluaisin kysyä veron maksamisesta.

Miten käytännössä maksan veron osingoista, joita saan osingosta tai osakkeiden myynnin voitto-osuudesta, kun kyseessä on suomalainen pörssiyhtiö? Ilmoitanko ja maksan rahan saannin jälkeen verottajalle vai maksaako yhtiö verot ennen osingon maksua? Vai teenkö sen vasta veroilmoituksen yhteydessä?
  • 0

KasperKartola
 
Viestit: 1
Liittynyt: 02.02.2016 19:25
Reputation: 0

Re: Verotus

ViestiKirjoittaja laika » 02.02.2016 19:52

Suomalaisten yhtiöden osinkojen kanssa ei tartte tehdä mitään. Kun saat ne tilillesi niin niistä on jo valmiiksi vähennetty verot.
  • 0

laika
 
Viestit: 522
Liittynyt: 03.03.2014 19:55
Reputation: 45

Re: Verotus

ViestiKirjoittaja Kingpin » 02.02.2016 20:13

Mitä myynteihin tulee, niin kalenterivuoden luovutusvoitot ja -tappiot lasketaan yhteen ja jos jää jotain viivan alle, niin verot tulevat maksettaviksi seuraavan vuoden joulukuussa ja sitä seuraavan vuoden helmikuussa.
  • 0

Make up your mind and call me then.
Avatar
Kingpin
 
Viestit: 2258
Liittynyt: 10.02.2014 23:11
Reputation: 258

Re: Verotus

ViestiKirjoittaja Hugo B. » 03.02.2016 10:09

ja jotta ei mene verokuviot turhan yksinkertaisiksi, niin oheisessa linkissä lisää - koskien tänä vuotena alkanutta muutosta pääomatulojen verotuksessa. Artikkelissa tietoa myös korkokulujen ym. vähennyksistä asiaan liittyen.

http://www.taloustaito.fi/Sijoitukset/M ... -hyodyksi/

Osinkojen verotusta on mahdollista siis keventää, mikäli on olemassa tappiollisia myyntejä. Myyntitappion voi vähentää osingosta, mutta verotuksellinen järjestys selviää yllä mainitusta linkistä, ensin luovutusvoitot/tappiot kaupankäyntikulujen jälkeen, sitten noita osingoista ym. muita uusia juttuja. (huom osingon verotettava pääomatulo-osuus listatusta yhtiöstä yksityishenkilölle 85%, luovutusvoitoissa 100%, eli eivät mene ihan suoraan tasan bruttosummista)

Ja ennakonpidätykset osingoista menee jo osingon tilille tippuessa, mutta lopulliset veromäärät maksuille/palautuksille selviävät tosiaan verotusta tehtäessä, eli kalenterivuotta seuraavana vuonna. Erillisiä ilmoituksia ei yleensä tarvitse tehdä riippuen käyttämästä välittäjästä, koska he raportoivat kaupankäynti/osinkotiedot verottajalle. Saadun veroehdotuksen tarkistus sen sijaan kannattaa tehdä.
  • 0

Hugo B.
 
Viestit: 109
Liittynyt: 21.02.2014 22:16
Reputation: 4

Re: Verotus

ViestiKirjoittaja Yariko » 17.02.2016 14:30

Kysympä tähän samaan syssyyn kun on tuo Nordnettiin siirtyminen tulossa ajankohtaiseksi (lähinnä juuri ulkomaan lappujen hankkimisen takia), kuinka Nordnet hoitaa verokuviot esim. jenkkilappujen kanssa? Ymmärsin sen verran, että Nordnet ilmottaa automaattisesti ainakin ruotsin veroviranomaiselle, mikäli ko. pörssin lappujen kanssa käy kauppaa. Hoituuko verotus kätevästi ennakkopidätyksinä ulkomaisten lappujen kanssa, vai pitääkö olla maltillisempi myy- ja osta-nappien kanssa ettei tule loputonta paperisotaa aina verovuoden lopussa eri veroviranomaisten kanssa.

Vinkkinä viikolle kanssa ylläpidolle, voisi avata ketjut välittäjille ja vaikka houkutella esim. Nordnetin puolelta aspa-puolta vastailemaan kyssäreihin aina välillä, heillä kun se paras tieto yleensä on.
  • 0

"Where you want to be is always in control, never wishing, always trading, and always, first and foremost protecting your ass" -Paul Tudor Jones
Avatar
Yariko
 
Viestit: 164
Liittynyt: 24.02.2014 20:55
Reputation: 6

Re: Verotus

ViestiKirjoittaja idp » 17.02.2016 15:17

Yariko kirjoitti:Kysympä tähän samaan syssyyn kun on tuo Nordnettiin siirtyminen tulossa ajankohtaiseksi (lähinnä juuri ulkomaan lappujen hankkimisen takia), kuinka Nordnet hoitaa verokuviot esim. jenkkilappujen kanssa? Ymmärsin sen verran, että Nordnet ilmottaa automaattisesti ainakin ruotsin veroviranomaiselle, mikäli ko. pörssin lappujen kanssa käy kauppaa. Hoituuko verotus kätevästi ennakkopidätyksinä ulkomaisten lappujen kanssa, vai pitääkö olla maltillisempi myy- ja osta-nappien kanssa ettei tule loputonta paperisotaa aina verovuoden lopussa eri veroviranomaisten kanssa.

Vinkkinä viikolle kanssa ylläpidolle, voisi avata ketjut välittäjille ja vaikka houkutella esim. Nordnetin puolelta aspa-puolta vastailemaan kyssäreihin aina välillä, heillä kun se paras tieto yleensä on.


Ei tulee paperisotaa ainakaan US osakkeiden kanssa. Osingosta menee suoraan verosopimuksen mukainen 15% ja tieto tästä menee automaattisesti verottajalle, maksat sitten puuttuvan osan lopullisessa verotuksessa.

Käytännön kokemus muiden maiden osinkoverotuksen suhteen on minun osaltani kenties vanhentunut, se oli joskus 2009 tai 2010. Minulla oli osakkeita Belgiasta ja Ranskasta. Niissä ei homma pelannut verosopimuksen mukaan. Eli ilman paperisotaa maksetaan sitten kahdet verot. Molemmista maista myin sijoitukseni pois ensimmäisen osingon jälkeen ja nielin katkeran kalkin, eli en alkanut paperisotaan vaan maksoin kun summat oli sen verran pieniä että ajattelin etten pääse hommassa oikein palkoille.
  • 0

idp
 
Viestit: 26
Liittynyt: 14.08.2015 22:56
Reputation: 0

Re: Verotus

ViestiKirjoittaja Entinen pelimies » 28.05.2017 21:20

Yhtiöiden välisten osinkojen verotus listatusta ruotsalaisesta yrityksestä näyttäisi noudattavan samaa 10% sääntöä kuin Suomessa. Ainakin niin tulkitsin asian tämän dokumentin toiselta sivulta: http://www.business-sweden.se/contentas ... sweden.pdf

Toivottavasti tuo pätee myös välillä Ruotsi - Kypros, en ainakaan ymmärrä miksi ei pätisi. Vai mitä olette mieltä tulkinnasta? Tuo olisi kyllä hyvin mieleinen uutinen, jos ulkomaalainen yhtiö voi välttyä välilliseltä verotukselta kokonaisuudessaan - Heja Sverige! :D
  • 0

Entinen pelimies
 
Viestit: 55
Liittynyt: 22.11.2016 19:56
Reputation: 0


Paluu Yleistä

Paikallaolijat

Rekisteröityneet käyttäjät:
Google [Bot]
cron
Reputation System ©'