Sivu 1/1

UBS (Lux) Equity Fund - Biotech (USD) P-acc

ViestiLähetetty: 03.04.2015 20:07
Kirjoittaja Kingpin
Availlaas keskustelua tässäkin osiossa! Tutkailin vähän rahastoja ja löytyi aika mielenkiintoinen rahasto tuolta Luxemburgin suunnalta.

Sijoituspolitiikka: UBS (Lux) Equity Fund - Biotech (USD) P-acc
Rahasto sijoittaa maailmanlaajuisesti yrityksiin, jotka toimivat bioteknologian alalla tutkimuksen, tuotekehityksen, valmistus ja/tai jakelun parissa. Yritykset valitaan pääasiassa seuraavien laatukriteerien perusteella: yrityksen strategia, vahva markkina-asema, korkealaatuinen johtaminen, vakaa tieteellinen perusta, kasvupotentiaali sekä omistaja-arvon (shareholder value) nostaminen. Hajautus toteutetaan ottamalla mukaan eri hoitoaloja, markkinoita hyödyntämällä, tarkastelemalla kehitystilaa sekä alkuperämaata. Tätä kautta sijoittaja saa parhaimman mahdollisen riski/tuotto-suhteen. Rahasto pyrkii saavuttamaan sijoitustavoitteensa toteuttamalla varojen hajauttamisstrategioita osakemarkkinoilla ympäri maailman sekä valitsemalla arvopaperit jokaisella markkina-alueella vielä erikseen.

Kumulatiivinen tuotto-% 01.04.2015

Vuoden alusta 25,13
3 v vuositasolla 51,62
5 v vuositasolla 32,60
10 v. vuositasolla 20,29


http://www.morningstar.fi/fi/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F0GBR04AMH

95.5% rahaston sijoituksista on Yhdysvalloissa, mutta aika herkullisia vuosituottoja tuo on tarjonnut... Nordnetin riskimittari antaa tuolle riskiksi "Kohtalainen" ja Sharpen luku on 2.03. Ei huanoja? Pakko myöntää, että ensimmäistä (taikka toista) kertaa elämässäni oikeasti innostuin jostain rahastosta siihen malliin, että saattaisin vaikka tehdä sijoituksen.

Vuosittainen hallinnointipalkki on 1.63% ja juoksevat kulut 2.09%. Ei siis ihan sietämättömiä, jos tuollaisia tuottoja takoo... Takooko jatkossa? Mitä te muut olette mieltä?

Re: UBS (Lux) Equity Fund - Biotech (USD) P-acc

ViestiLähetetty: 10.04.2016 16:58
Kirjoittaja Kingpin
Ei tullut ostettua ja kuokkaan on tullut markkinan myötä ks. http://www.morningstar.fi/fi/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F0GBR04AMH&tab=1