Atria

Keskustelua kotimaisista osakkeista.

Valvoja: Ram

Re: Atria

ViestiKirjoittaja Akseli Gran » 28.10.2019 17:18

Kuulemma Kinkkutarjouksia ei sitte näy Suomen kaupoissa. Kinuskit vie kaikki ja enemmänkin kuin Atria pystyy toimittamaan.
  • 0

Akseli Gran
 
Viestit: 769
Liittynyt: 30.05.2014 07:21
Reputation: 32

Re: Atria

ViestiKirjoittaja Akseli Gran » 01.11.2019 09:08

Oho iso juttu. Atria Kiinassa. http://cq.sina.com.cn/cqlife/2019-10-31 ... 0&from=wap

Sennajoen kaupunginjohtaja, oppia Atrian tuotteiden myynnistä
2019-10-31 09:59 Sina Chongqing -kommentti ( osallistujia oli 0 )
A -A +

mainos
  30. lokakuuta Sennajoen kaupunginjohtaja Jorma RASINMAKI ja Atria Enterprisesin varatoimitusjohtaja Markku HIRVIJARVI vierailivat Chongqingissa Kaukoidän tavaratalo vieraili sianlihatuotteiden myynnissä Atrian, Suomen suurimman ruokayhtiön, supermarketissa.

  Atrian pääkonttori sijaitsee Senajoen kaupungissa. Vuonna 2019 Atrialta peräisin oleva antibioottien vastainen puhdas vilja-ruokittu sianliha saapui Kiinan markkinoille ja laskeutui ensin Chongqingiin. Vuonna 1903 useat suomalaiset maanviljelijät perustavat Atria Atelierin. Perustamisestaan ​​lähtien Atria on sitoutunut suomalaisen lihateollisuuden kehittämiseen ja listautui NASDAQ-pörssiin Helsingissä vuonna 1991. Yhdistämällä viljelyn, teurastuksen, jalostamisen ja kaupan Atria on nyt yksi johtavista lihayhtiöistä Pohjoismaissa, mukaan lukien Venäjä ja Baltia.


  Atrialla on maailman johtava tuotteiden jäljitettävyysjärjestelmä maatilojen viljelystä, rehun ainesosista, kasvuprosesseista, segmentoinnista ja teurastuksesta aina kuluttajapöytään, joka kontrolloi ja dokumentoi tiukasti tuotannon kaikkia näkökohtia. Tieteellinen ruokintajärjestelmä varmistaa, että jokainen sika ei ole koskaan ollut altistunut antibiooteille ja hormonille elämänsä aikana. Atruin sianlihan laatu on EU: n standardia korkeampi, ja rehu- ja vesilähteiden turvallisuustaso on ihmisten kulutuksen mukainen. Suomalaiset 200 päivän puhdasjyväsiat, syövät ohraa, vehnää, kauraa ja rypsinviljelyä, jotka on kasvatettu suomalaisilla tiloilla. Liha on herkkä ja lihainen.


  Suomalaisen Atrian sianlihan lanseerauksen kunnioittamiseksi Kaukoidässä supermarket järjesti kolmen päivän maistajatapahtuman. Asiakkaat, jotka tulivat kokeilemaan sitä, olivat viime kädessä, ja Senajoen kaupunginjohtaja myös maisti kotona herkullisia aineksia.

  Senajoen kaupunki sijaitsee Länsi-Suomen läänissä Länsi-Suomen läänissä.Jotta voitaisiin edistää sisarkaupunkisuhteiden luomista Chongqingin ja ”Uuden Euroopan” kaupunkien välillä, muodostetaan ystävyyskaupunkivyö, jonka linkki on ”Uusi Eurooppa”. Vuonna 2017 Jiangjinin piiri ja Senna Chongqingissa Jorge City tehtiin siskokaupunkiksi. Kaupunginjohtajan Jama Larsmajin vierailulla Chongqingiin ei tarkoiteta vain sisarkaupunkien välisen viestinnän vahvistamista, vaan myös Kiinan kansantasavallan kauppaministeriön järjestämässä toisessa Kiinan kansainvälisessä tuontinäyttelyssä, joka edistää Suomea ja Kiinaa. Yrityskaupan kehitys.
  • 0

Akseli Gran
 
Viestit: 769
Liittynyt: 30.05.2014 07:21
Reputation: 32

Re: Atria

ViestiKirjoittaja Akseli Gran » 03.11.2019 12:32

https://www.hs.fi/talous/art-2000006293789.html

Sata miljoonaa kuollutta sikaa: Suomalaiset lihatalot hyötyvät Kiinan ruttoepidemiasta
Synkältä näyttävä tautitilanne kirittää suomalaisen sianlihan vientiä Kiinaan.
  • 0

Akseli Gran
 
Viestit: 769
Liittynyt: 30.05.2014 07:21
Reputation: 32

Re: Atria

ViestiKirjoittaja Akseli Gran » 09.12.2019 09:36

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maa ... i-1.754516

Kiinaan menee jo kymmenesosa Suomessa kasvatetusta sianlihasta – Hinnat ovat nousseet ja vienti on varovastikin arvioiden hyvin kannattavaa
Maatalous
05:00
Juho Mäkelä
Atria ja HKScan ylittävät tälle vuodelle asetetut vientitavoitteet. Nyt toivotaan lupia broilerin- ja naudanlihan vientiin.

Sianlihan vienti Kiinaan on kasvanut paljon nopeammin kuin alun perin ajateltiin.

Atria arvioi toimittavansa vuoden loppuun mennessä yli 8 miljoonaa kiloa sianlihaa ja HKScan tähtää kuuteen miljoonaan kiloon. Vienti lähentelee jo kymmentä prosenttia Suomen sianlihan 170 miljoonan kilon tuotannosta.

Toimitusjohtaja Juha Gröhn Atrialta toteaa, että vientilaivaukset ovat kasvaneet paljon nopeammin kuin vielä keväällä ajateltiin. Silloin tähdättiin 6 miljoonan kilon vientiin, sitten tavoite nousi 7 ja 8 miljoonaan kiloon ja yli 8 miljoonan kilon todennäköisesti mennään.

"Ensi vuonna selkeästi enemmän", Gröhn sanoo.

Kiinan ohella koko Kaukoitä on kasvavaa ruokamarkkinaa.

Kilpailevalla HKScanilla tilanne on hyvin samanlainen. Viime vuonna vietiin 3 miljoonaa kiloa, tänä vuonna noustaan 6 miljoonaan kiloon ja ensi vuonna tähdätään 9 miljoonan sianlihakilon vientiin Kiinaan, kertoo vientijohtaja Jukka Nikkinen HKScanilta.

Teurastamokaksikon vientimäärä lähentelee jo 15 miljoonaa kiloa ja ensi vuonna saatetaan rikkoa 20 miljoonan kilon raja. Viennin osuus on iso, sillä sianlihan tuotanto on noin 170 miljoonaa kiloa vuodessa.

Vienti kiehtoo teurastamoja, sillä hinnat ovat nousseet ja vienti on varovastikin arvioiden hyvin kannattavaa.

Tilanne on aivan erilainen kuin vielä viime talvena ja keväällä. Kiina on yllättänyt kaikki, Gröhn sanoo. Hinnat lähtivät afrikkalaisen sikaruton (ASF) takia nopeaan nousuun kesäkuussa Kiinassa.

ASF vaikuttaa erittäin voimakkaasti koko maailmanlaajuiseen lihamarkkinaan, sillä kiinalaiset kuluttavat puolet sianlihasta. Kiinan oma tuotanto saattaa pahimmillaan puolittua, mikä tarkoittaa noin neljänneksen vajetta sianlihassa.

Nikkinen ja Gröhn vakuuttavat, ettei vienti vaaranna kotimaan toimituksia edes kulutushuippuina. "Joulukinkut kyllä riittävät ja grillaajillekin ensi kesänä", Nikkinen toteaa.

Gröhnin mukaan vientimäärien kasvattaminen on vaatinut venymistä, sillä keväästä lähtien vienti on käynyt hyvin.

Joka työpäivä Nurmosta lähtee vähintään kaksi ja toisinaan kolme täyttä kylmäkonttia pakastettua sianlihaa kohti Kiinaa.

Pakkaaminen on erilaista kuin ennen, koska valikoimat ovat jossain määrin erilaisia, mutta niksit on opittu ja logistiikka on saatu aika hyvään kuntoon, Gröhn sanoo.

Kiina on selkeästi suurin vientimaa Atrialle, minkä lisäksi sianlihaa on viety muun muassa Etelä-Koreaan ja Ruotsiin.

Kiinaan menee sianlihaa niin kokonaisina ruhoina kuin kaikenlaisena muuna pakastettuna. Kylmäkonteista on ollut hieman pulaa, mutta se ei ole sanottavasti haitannut vientitoimituksia. Kontit menevät ensin suuriin Euroopan konttisatamiin ja sieltä isoilla laivoilla usein Suezin kanavan kautta itään.

Sika on toistaiseksi ainoa eläinlaji, jonka lihaa viedään Kiinaan, mutta broilerin- ja naudanlihan vientilupia haetaan. Se on viranomaistyötä, mutta teurastamot toivat päänavausta myös niissä.

Nikkinen ja Gröhn kiittävät Suomen viranomaisia ja erityisesti maa- ja metsätalousministeriön ja ruokaviraston väkeä viennin eteen tehdystä työstä. Suomella on silläkin puolella hyvä maine.

"Toistaksi vientilupia ei taida olla muilla kuin Venäjällä ja Puolalla, mutta oveen koputtajia on Kiinassa paljon. Ihmettelen, jos joku maa ei olisi hakemassa vientilupia", Nikkinen sanoo.

Gröhn kertoo, että yhtiö on erittäin kiinnostunut etenkin broilerin viennistä ja Nikkinen toistaa saman ja toteaa, että Rauman tehdas on nyt iskussa.

"Kiina on sikaruton takia hakenut korvaavaa tuotetta broilerinlihasta, jonka markkinat ovat valtaisat. Suomi on pieni toimija ja meidän kannattaa keskittyä erikoistuotteisiin", Nikkinen toteaa.

Suomi tunnetaan puhtaista ja laadukkaista tuotteista. Pohjoismaissa on totuttu, että kaikki tarjolla oleva liha on laadukasta ja hintaerot ovat pieniä. Kiinassa niin ei ole ja premium-laatuinen liha voi olla 7–8 kertaa kalliimpaa kuin halvin, Nikkinen kertoo.

Kiinaan viedään sekä varsinaista sianlihaa että luullisia tuotteita ja muita ruhonosia kuten sorkkia ja korvia ja kaikenlaisen lihan hinta on noussut.

Vienti on vaatinut opettelua ja paikallisten olojen tuntemista. Esimerkiksi sorkat on käsiteltävä ja pakattava yhtä tarkasti ja hyvään järjestykseen kuin kaikki muukin, Nikkinen kertoo.

Tautitilanne jatkuu vielä pitkään Kiinassa ja pitää hintoja ylhäällä, mutta maa saa sikaruton aisoihin joskus, ja siihen pitää varautua. Onko se vuoden, kahden tai viiden vuoden päästä, sillä ei ole merkitystä, Nikkinen sanoo.

Kiinasta ja Aasiasta haetaan pysyvää vientikohdetta, jonne vienti jatkuu myös ASF-kriisin jälkeen. Silloin tuotteen laadulla ja imagolla on merkitystä vielä enemmän kuin nyt, Nikkinen pohtii.

Nikkinen kiittää myös Finnairia Suomi-imagon rakentamisesta ja kiinalaisten tuomisesta tänne. Suomalainen tarina on hyvä ja kuulijoille relevantti: puhdas pohjoinen maa, puhtaat ja korkealaatuiset tuotteet ja perhetilat.
  • 0

Akseli Gran
 
Viestit: 769
Liittynyt: 30.05.2014 07:21
Reputation: 32

Re: Atria

ViestiKirjoittaja Akseli Gran » 10.12.2019 16:22

Suomen sikamarkkinat kriisissä
Lihakeskusliitto ry 10.12.2019, 13:24


Pula sianlihasta uhkaa pieniä ja keskisuuria liha-alan yrittäjiä. Tilanne on kriittinen.

Kuluneen vuoden aikana sianlihan kysyntä on räjähtänyt johtuen Kiinan sikaruttotilanteesta. Tämä heijastelee etenkin Suomessa pieniin ja keskisuuriin sianlihaa käyttäviin liha-alan yrityksiin. Alan perhe- ja pk-yrityksiä edustavan Lihakeskusliitto ry:n mukaan tilanne on jo niin vakava, että yhtiöiden säilyminen hengissä on kriittisellä tasolla.

Sianlihan hinta EU-markkinoilla on vuoden aikana noussut lähes 40 prosenttia. Suomessa on sianlihan alituotanto, joten hinnat ovat nousseet vielä enemmän.


Suomessa raju oligopolitilanne

Lihanhankinta ja teurastus on Suomessa erittäin keskittynyttä. Kolme suurinta yritystä teurastaa lähes kaikki siat. Pienet ja keskisuuret jalostajat ostavat kotimaisen raaka-aineen isoilta kilpailijoiltaan.

Suomessa on erittäin heikko sianliharaaka-aineen saatavuus. Viime viikkoina Lihakeskusliittoon on kantautunut tietoja, joiden mukaan teurastamot eivät läheskään aina edes anna tarjousta tulevalle vuodelle vaan kehottavat suoraan turvautumaan tuontilihaan.

Kansainvälisessä lihamarkkinassa kysynnän ja hintojen nousu lisää tuotantoa. Suomessa näin ei ole tapahtunut, koska isot teurastajat eivät ole nostaneet tuottajahintoja (teurastamon tilitys alkutuottajalle). Lihakeskusliiton jäseniä ihmetyttää myös, miksi sianlihan pakkasvarastot ovat ennätyksellisen korkeat.


Vienti kasvaa vauhdilla, vaikka lihasta on pulaa

Sianlihan vientiin on Suomessa panostettu voimakkaasti. Noin joka kymmenes lihakilo menee ulos Suomesta. Sianlihan viennin odotetaan kasvavan nopeasti myös vuonna 2020.

Kaupan toimijat ovat julkisuudessa kertoneet voimakkaasta painotuksesta kotimaiseen liharaaka-aineeseen. Kuitenkin kuluttajista karkeasti puolet hakee parasta hinta-laatusuhdetta eli ostaa itselleen sopivan tuotteen raaka-aineen alkuperästä välittämättä.

Kansainvälisen, riippumattoman Rabobank-analyysiyhtiön raportin mukaan tilanne sianlihamarkkinoilla tulee jatkumaan samansuuntaisena vielä vuonna 2020. Markkinahäiriön vuoksi hintojen kehitystä on ollut mahdotonta ennustaa voimassa oleville sekä tuleville kaupan hintajaksoille.

Kilpailutilanne vähentää pienten ja keskisuurten yritysten osuutta tarjottavien tuotteiden tarjoomassa. Tämä myös tarkoittaa pahimmillaan sitä, että iso osa perinteisistä tuotteista poistuu markkinasta ja paikallinen ruokaosaaminen näivettyy.
  • 0

Akseli Gran
 
Viestit: 769
Liittynyt: 30.05.2014 07:21
Reputation: 32

Re: Atria

ViestiKirjoittaja Akseli Gran » 10.12.2019 21:39

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maa ... i-1.757137

Pienet lihatalot valittavat sianlihapulaa – Lihakeskusliitto: "Tilanne on kriittinen"
Maatalous
14:40
Veikko Niittymaa
Lihakeskusliiton mukaan pula sianlihasta uhkaa pieniä ja keskisuuria liha-alan yrittäjiä ja tilannetta pidetään kriittisenä.
SAARA OLKKONEN
Sianlihamarkkinoiden tilanne on absurdi. Pienet ja keskisuuret jalostajat valittavat lihapulaa. Samaan aikaan sianlihan tuottajat kärvistelevät EU:n alimpien tuottajahintojen kanssa.
Sianlihamarkkinoiden tilanne on absurdi. Pienet ja keskisuuret jalostajat valittavat lihapulaa. Samaan aikaan sianlihan tuottajat kärvistelevät EU:n alimpien tuottajahintojen kanssa.

Suomen sianlihamarkkinoiden tilanne on absurdi. Pieniä ja keskisuuria lihanjalostajia edustava Lihakeskusliitto tiedotti tiistaina, että ne eivät saa sianlihaa ja tilanne on kriittinen.

Samaan aikaan sianlihan tuottajat kärvistelevät EU:n alimpien tuottajahintojen kanssa. Ero Keski-Eurooppaan on revennyt jo 35 sentiksi kilolta.

Kuluneen vuoden aikana sianlihan kysyntä on räjähtänyt johtuen Kiinan sikaruttotilanteesta.

Se on ajamassa pienet ja keskisuuret sianlihaa käyttävät yritykset ahtaalle, toteaa toimitusjohtaja Mari Hannuksela Lihakeskusliitosta.

Hannukselan mukaan tilanne on kriittinen ja yhtiöt kamppailevat säilyäkseen hengissä.

Hannuksela toteaa, että sianlihan hinta EU-markkinoilla on vuoden aikana noussut lähes 40 prosenttia ja Suomessa vielä enemmän alituotannon takia.

Hannukselan mukaan lihanhankinta ja teurastus on erittäin keskittynyttä Suomessa. Kolme suurinta yritystä teurastaa lähes kaikki siat.

Pienet ja keskisuuret jalostajat ostavat kotimaisen raaka-aineen isoilta kilpailijoilta, mutta lihaa ei enää saa riittävästi.

Liiton mukaan isot teurastamot eivät aina edes anna tarjousta tulevalle vuodelle, vaan kehottavat suoraan turvautumaan tuontilihaan.

Kansainvälisesti kysynnän ja hintojen nousu lisää tuotantoa. Suomessa niin ei ole käynyt, koska isot teurastamot eivät ole korottaneet tuottajahintoja, Hannuksela toteaa.

Lihakeskusliittoa ihmetyttää myös, miksi sianlihan pakkasvarastot ovat ennätyksellisen korkeat.

Hannukselan mukaan sianlihan vientiin on Suomessa panostettu voimakkaasti. Noin joka kymmenes lihakilo menee ulos Suomesta ja osuuden odotetaan kasvavan ensi vuonna.

Kaupan toimijat ovat julkisuudessa kertoneet voimakkaasta painotuksesta kotimaiseen liharaaka-aineeseen. Kuitenkin kuluttajista karkeasti puolet hakee parasta hinta-laatusuhdetta eli ostaa itselleen sopivan tuotteen raaka-aineen alkuperästä välittämättä.

Rabobankin raportin mukaan tilanne sianlihamarkkinoilla tulee jatkumaan samansuuntaisena vielä vuonna 2020. Markkinahäiriön vuoksi hintojen kehitystä on ollut mahdotonta ennustaa voimassa oleville sekä tuleville kaupan hintajaksoille, lihatalot toteavat.

Kilpailutilanne vähentää pienten ja keskisuurten yritysten osuutta kaupan hyllyssä. Tämä tarkoittaa pahimmillaan sitä, että iso osa perinteisistä tuotteista poistuu markkinoilta ja paikallinen ruokaosaaminen näivettyy, Hannuksela sanoo.

Lue myös:

Kiinaan menee jo kymmenesosa Suomessa kasvatetusta sianlihasta – Hinnat ovat nousseet ja vienti on varovastikin arvioiden hyvin kannattavaa
  • 0

Akseli Gran
 
Viestit: 769
Liittynyt: 30.05.2014 07:21
Reputation: 32

Re: Atria

ViestiKirjoittaja Akseli Gran » 14.12.2019 17:34

HKScanin omien ostot on slut! Kunlukuja katsoo niin nyt ollee Atrian vuoro.
  • 0

Liitteet
ScreenHunter_3914 Dec. 14 15.22.jpg
ScreenHunter_3914 Dec. 14 15.22.jpg (15.62 KiB) Katsottu 525 kertaa
Akseli Gran
 
Viestit: 769
Liittynyt: 30.05.2014 07:21
Reputation: 32

Re: Atria

ViestiKirjoittaja Akseli Gran » 19.12.2019 07:52

Markkinatko oikeassa Fodelian arvopohja 10x Atriaa arvokkaampi.
  • 0

Liitteet
ScreenHunter_369 Dec. 19 04.53.jpg
ScreenHunter_369 Dec. 19 04.53.jpg (81.86 KiB) Katsottu 452 kertaa
Akseli Gran
 
Viestit: 769
Liittynyt: 30.05.2014 07:21
Reputation: 32

Re: Atria

ViestiKirjoittaja Akseli Gran » 23.12.2019 19:08

https://www.hs.fi/talous/art-2000006353531.html

Kiina laskee sianlihan tuontitulleja: ”Erittäin positiivinen asia”, kommentoi Kiinaan vievä Atria
  • 0

Akseli Gran
 
Viestit: 769
Liittynyt: 30.05.2014 07:21
Reputation: 32

Re: Atria

ViestiKirjoittaja Akseli Gran » 05.01.2020 16:24

#Atria Fair Value €23,34 Nousuvara +56% Analyysi eilen. https://simplywall.st/stocks/fi/food-be ... oyj-shares
  • 0

Akseli Gran
 
Viestit: 769
Liittynyt: 30.05.2014 07:21
Reputation: 32

Edellinen

Paluu Kotimaiset osakkeet

Paikallaolijat

Rekisteröityneet käyttäjät:
Ei rekisteröityneitä käyttäjiä
Reputation System ©'